A rádiós stúdiót váltott, és egy éles váltással az Index podcaststúdiójában beszélt magáról és a családjáról, gyermekeiről, vendéglátásról, harcostársairól, Balázsékról és sok minden másról. A laza társalgás félórája következik. Jó ebédhez szól a Rákóczi Feri!

Rákóczi Feri május 20-án a Sunday Brunch podcast vendége volt. A négyórás műsorát lenyomta, beült az autójába, és az Index stúdiójában ugyanabban a tempóban folytatta.

Elmondta, nincsenek kieresztési technikái, nem is tudja, hogy csinálják mások az ilyesmit, rádiósként neki az egész napját átitatja a munka.

Bármi fontos, ami történik, azt el kell raknod az agyadba, az egy falatka. Egy kekszdarab, amit belemártogatsz a kávédba, és másnap reggel felhasználod

– adta tudtunkra.

A 12 éve tartó közös munkáról Sebestyén Balázzsal és Vadon Janival azt mondja:

a mi hármasunk attól működik jól, hogy nem vagyunk együtt adáson kívül. Nincsenek közös élményeink, mindenki éli az életét, így tud háromszoros élményanyag keletkezni másnap reggel az adásban. 

A műsorban szó kerül arról, hogy 2019-ben az év apukájának választották, de nem érti, miért és hogyan. Ezen a ponton beszél édesapjához fűződő kapcsolatáról, akinek a szeretete a pénzügyi gondoskodásban merült ki. Emiatt nincs közös élményük, mármint számszerűsíthető.

Ő korán meghalt, nekem az hiányzott, hogy négyesben sosem voltunk nyaralni, mert apám azzal valószínűleg nem tudott volna mit kezdeni. Én ezt kompenzálom otthon. Amellett, hogy szerettem őt, azt azért meg tudta mutatni, milyen apa nem szeretnék lenni.

S hogy Rákóczi Feri milyen apa? Olyan, aki a mai napig mesél a gyerekeinek lefekvéskor, jelenleg ugyan görög mondákat, de ha mesét mond, minden szereplőnek más-más hangot kölcsönöz.

A család után jutott idő a gazdasági vállalkozásai átbeszélésére is. Hosszabban beszél az étterméről, és kiderül, hogy azt brahiból nyitotta. Egy átitalozott éjszakán fogant az ötlet, ami jónak tűnt, egészen tavaly márciusig. A 14 hónapos leállás alatt egy lakás árát elbukta, de hogy a képzeletbeli lakás Újkígyóson helyezkedik-e el, vagy Budapest Rózsadombján, arról nem közölt részleteket.

A podcastben szó kerül még arról,

  • hogyan vágott bele barbershopjába
  • kinek ajánlotta fel adója 1 százalékát
  • miért a fokhagymás spagetti otthon a karácsonyi vacsora
  • illetve hogy miért nem Velence a szegények Balatonja.

Tovább is van. Ha nem volt elég, hallgassa meg mások mondandóját is. A Sunday Brunch podcast korábbi vendégei voltak: 

Fotó: Gerencsér Tamás / Index  • Hírek
  • Hírek