A majom utánoz, a mackó megfázik, egy szalmaszál elbír egy elefántot

2021.05.30. 13:06

PASO Kids – Karibi gyerekbuli címen gyereknapon hozza ki új albumát a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO). Ezen olyan klasszikusok átiratai szerepelnek, mint a Sej-haj denevér, a Kárókatona és a Nandu.

A PASO óvónők unszolására kezdett gyermekdalokat írni és áthangszerelni, majd a kezdeti ötletből koncertek, mostanra pedig nagylemez született. A zenekar eddig főként koncerteket adott, a legnagyobbat talán 2017 decemberében a Művészetek Palotájában, de mára a szülők és a gyerekek is jelezték, hogy otthon is hallgatnák a dalokat. Ebből lett végül a PASO Kids – Karibi gyerekbuli album.

Az album karibi zenei köntösbe öltöztet klasszikus magyar műdalokat, Kaláka-slágereket, magyar szöveggel vértez fel jamaicai folkszámokat, illetve felvonultat teljesen saját, a legkisebb korosztálynak szóló szerzeményeket is

– derül ki az albumról kiadott tájékoztatóban KRSa, a zenekar énekesének szavaiból. Azt is megfogalmazzák, hogy most végre megtudhatjuk, milyen furcsa táncot jár az utánozó majom, hogyan fázott meg a kismedve (aki bizony nadrág nélkül rohangált), mekkora állat a nandu, valamint hány elefántot bír el a vékonyka szalmaszál. Mindezt ska, reggae és dub zenei stílusban.

A PASO Budapesten legközelebb június 10-én áll színpadra a Barba Negra Trackben.