Beütött a nyár, de mi már vissza is tértünk rövid vakációnkról, és izzítjuk a Márkó és Barna Síkideg második évadát, megújult formában. Márkó és Barna mellett mostantól minden héten egy-egy izgalmas vendég is érkezik majd, aki arról mesél, hogy őt mi idegesíti. A műsort mostantól videóformátumban is követhetitek az Index YouTube-csatornáján, ráadásul a podcasthez képest extra jeleneteket is láthattok majd. Első vendégünk Ott Anna, a Hadik Kávéház művészeti vezetője, irodalominfluenszer, egyetemi óraadó.

Ahogy startol a nyár, kezdetét veszi az esküvőszezon is, hallgatóink arról panaszkodtak nekünk, hogy miért kell minden menyegzőn vonatozni. Egymás vállát fogni, miközben tépjük az előttünk menetelő haját, vagy ha nem érjük fel, akkor tehetjük az átizzadt derekára a kezünket. Persze a tempót sose érzi senki, és ezért mindenki egymásba botlik. Aztán felmerült az ajándék kérdése is, vagyis annak a bizonyos fehér borítéknak a tartalma. Borzasztó kellemetlen procedúra eldönteni, hogy mennyi pénzt illik adni ajándékba.

De ha már nyár, akkor fesztiválok.

Vannak azok a fesztiválozók, akik pofátlanul betolakodnak elénk egy koncerten, majd telefonon, kihangosítva kezdenek el beszélni az időközben elhagyott barátaikkal. Azon túl, hogy a telefon másik oldalán nem hallani semmit, az illető nem is tud normális instrukciókat adni. „Bal elöl állok!” – üvöltik ilyenkor, de ezeket az ismerősöket el kell engedni a koncert erejéig.

Dilemmáztunk azon is, hogy vajon hanyadik emeletig etikus liftet hívni.

Első emeletre például egyáltalán nem – persze csak ha egészségügyi okokból muszáj. Főleg akkor nem, ha az illető, aki egy emeletre hívta le a liftet, nem vár meg minket, miközben rohanunk a lépcsőházban. Van az a típus, aki direkt zárja az ajtót, de van az is, akinél mi érezzük magunkat kellemetlenül, amikor tartja nekünk az ajtót, de mi még nagyon-nagyon messze járunk.

Anna arról mesélt nekünk, hogy lábfóbiája van, különös tekintettel a lábujjakra.

A meleg bejöttével egyre több lábujjal találkozunk a városban, Anna pedig már most rosszul van ettől. A kalapács, a bütykös, a befele forduló kisujj és széles nagylábujj – sokféle létezik, de egyik se szép. Másokat nem zavarnak az elöl hagyott lábujjak? Vajon akinek extrán csúnya a lábfeje, az tudatában van ennek? Anna sajnos kénytelen lesz magasan tartani a tekintetét, amíg tart a szandálszezon. 

Annával megismertettük a „FIFE” fogalmát,

a Facebook-csoportok külön alfaját, ahol a fiatal felnőttek tömörülnek, és egészen egyedi tranzakciókat bonyolítanak. Laptophasználat kajáért, edényszárító növényi tejért cserébe, pénzt cserélni fuvarra stb. A FIFÉK jellemzője, hogy nem szeretnek fizetni szolgáltatásokért, tárgyakat is maximum cserélnek, és nagyon körülményes szervezési folyamat övezi az üzletelést. Márkó ezen a héten a FIFÉK-ről készített videót, csekkoljátok.

Anna ugyan önmaga is influenszernek számít, de ebben az adásban azoktól a „kollégáitól” volt síkideg, akik kiposztolják, hogy „téli álmot alszik a kreativitásuk”, ezért megkérdezik a követőiket, hogy miről készítsenek nekik tartalmakat. Tehát ezek az influenszerek mindenhez értenek, ők polihisztorok, és ha arról van szó, az autónk kötelező biztosításáról fognak tartalmat gyártani…

A Márkó és Barna Síkideg tehát vendégekkel, videós tartalommal kiegészülve folytatódik tovább, iratkozzatok fel az Index YouTube-csatornájára, kövessetek minket, hogy ne maradjatok le a legújabb részekről. Jövő héten jövünk!

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla