Véget ért a pálya, amely a Solarisszal indult

2021.06.27. 14:35

Bár bíztak benne, hogy felépül, végül hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt a Csehov Moszkvai Művészeti Színház színésznője, Olga Boriszovna Barnet, amiről az őt foglalkoztató színház számolt be – írja a Blikk Rúzs. A színésznő nem csak színpadon, hanem filmekben is játszott. Az 1972-es Solaris című alkotásban debütált, melyet Andrej Tarkovszkij jegyez. Itt a főszereplő édesanyját játszotta.

Az alakítást több másik filmszerep is követte, a nagy sikerek ellenére mégis a színházat tekintette első számú otthonának. Olga Boriszovna Barnet még 1972-ben csatlakozott a Moszkvai Művészeti Színház társulatához, az itt eltöltött fél évszázados időszak alatt rengeteg szerepben játszott, és vált hazája egyik legfoglalkoztatottabb színésznőjévé.

Óriási a Művészeti Színház fájdalma. Ma, június 25-én elhunyt Olga Boriszovna Barnet orosz színésznő, az ország vezető színésznője. Szeptember 3-án lett volna 70 éves... Bíztunk abban, hogy felépül, de a sors elragadta tőlünk...

– olvasható a teátrum közleményében, amiben arról is írnak, hogy a színésznő akarata szerint nem lesz nyilvános búcsúztatása.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport