Donald Trump után Galla Miklós is írt Orbán Viktornak

2021.09.01. 07:42

Úgy tűnik, elfelejtette érteni az abszurd humort Galla Miklós, aki most nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz azért, hogy megkapja a Karinthy-gyűrűjét.

A humorista az erről szóló Facebook-bejegyzésben azt írja, hogy az MTVA kuratóriuma még februárban ítélte neki a Karinthy-gyűrűt, öt hónapig hitegették, hogy megkapja, júniusban azonban „elfogadható indoklás” nélkül visszavonták azt.

Ő maga csak kiszivárgó információkról tud, ezek szerint a kitüntetés azért nem lehet az övé, mert csatlakozott a Karácsony Gergely budapesti főpolgármester fémjelezte 99 Mozgalomhoz, és mert meztelenkedett

Egyikből sem igaz egy szó sem, semmi valóságalapjuk nincs, teljes fikció mindkettő. Rágalmak

– írja erről a humorista, aki szerint már csak azért is rágalomról van szó, mert az MTVA egyik korábbi nyílt levelére sem reagált, és ha lenne bizonyíték, a kuratórium már előállt volna vele.

Tisztelt Miniszterelnök úr, egész életemben csak azzal foglalkoztam, hogy a Kedves Közönséget megnevettessem, illetve a dalaimmal szórakoztassam. Kérem, intézkedjen, hogy a negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet megkapjam, visszatérhessek a Rádiókabaréba, és a Petőfi Rádió tűzze műsorára a világszínvonalú dalfelvételeimet. Köszönöm

– hangzik a nyílt levél, amelyet Galla Miklós azzal zár, nem akarja elhinni, hogy csak egy kormányváltás után rendeződhet a helyzete.

Kedden derült ki, hogy Orbán Viktornak a volt amerikai elnök, Donald Trump is írt egy még augusztus 12-i keltezésű levelet.