52 személyes vallomás a hitről

2021.09.10. 14:55

Arcok sorakoznak: barázdált és kisimult vonások, súlyos terhekről vagy éppen csöndes derűről árulkodó tekintetek és biztató mosolyok. Eszköztelenségük lenyűgöző – írja a Magyar Kurír az  Eucharisztikus Kongresszusra készített Ő és én sorozat megszólalóiról. 

Paralimpikon vall múltbéli öngyilkossági kísérletéről, újságíró a kiégettségről és a hitkeresésről, egyetemi ember a rációból való kiábrándulásáról, börtönviselt vállalkozó a saját szabadságtapasztalatáról.  Nem feltétlenül nevezik meg, de szavaikkal körbeírják Istent és a hozzá való viszonyukat  – hangsúlyozza a katolikus hírportál.

A sorozat erejét növeli, hogy nem saját közegünk kézenfekvő módon adódó hírességeit szólaltatja meg, akik néhány jól irányzott szentenciával rutinból mutatják be jártasságukat a hit dolgaiban. Böjte Csaba, Pál Feri vagy Bagdy Emőke helyett ezúttal a hétköznapok emberei vallanak saját hitükről.

A projekt két évvel ezelőtt indult és végigment azóta a legkeményebb időkben is. Az  utolsó epizódok az  Eucharisztikus Kongresszusra jelennek meg, majd kerülnek fel az internetre.