16:00, November 29.
Ecuador 0
Szenegál 0
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 0
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

Pajkaszegről az Indexbe: Joli néni a Sunday Brunchban

2021.10.10. 10:45 Módosítva: 2021.10.10. 11:28
Bőven hetven fölött érkezett meg az életébe az országos ismertség A mi kis falunk sorozattal. Pedig Tímár Éva korábban már eljátszotta a világirodalom legnagyobb karaktereit a színpadon. Mindezt egyáltalán nem bánja, szívesen beszélt a színpadi életről ugyanúgy, mint a sorozatbeli szerepéről.

60 éve van a pályán Tímár Éva, Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, aki ebből az alkalomból két hete vehette át gyémántdiplomáját az SZFE-n. Nemcsak a színpadon, de a szinkronstúdiókban is ugyanennyi dolgos évet tudhat maga mögött hazánk egyik jól ismert szinkronhangja, Judy Dench állandó magyar hangja. A James Bond-filmekben őt hallhatjuk a 007-es ügynök főnökeként, M-ként megszólalni. Napestig élvezhető orgánumára a Szabó család is igényt tartott, a rádiós szappanoperában tíz éven keresztül formálta meg Ramónát. Nemcsak végigjátszotta a 20. század második felét, de számos neves partnerrel dolgozott együtt.

Pajkaszegről az Indexbe: Joli néni a Sunday Brunchban

Férje Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó volt. Később 10 évig élt együtt Bujtor István színésszel, majd Csiszár Imre rendezővel.

A főleg vidéki társulatoknál játszó színésznő jóval hetvenéves kora felett tett szert országos ismertségre, amikor bekerült A mi kis falunk című sorozatba, ahol Joli nénit alakítja a kezdetektől. A hatodik évadnak október elején lett vége, így a pihenőidejében elfogadta a Sunday Brunch meghívását.

A műsorban szóba kerülnek

  • A mi kis falunk forgatási munkái és a sorozat rajongótábora,
  • kit nézett ki magának sorozatbeli férjéül,
  • miért szereti szinkronizálni Judy Denchet,
  • milyen volt ifjúkori szerelme, a fiatal Bujtor István,
  • miért nem születik, csak százévente egy színészkirály, Latinovits Zoltán.

A cikk elején kattintson a videó megtekintéséért, itt pedig a podcast hanganyagáért!

Korábbi adásainkat is ajánljuk. A Sunday Brunch második évadának vendége volt Bereczki Zoltán, Pataki Ági és Náray Tamás is.

   • Hírek
  • Bankszámla