Emlékkoncert a veronai buszbaleset áldozatainak ötödik évfordulójára

2022.01.20. 12:35
Szinte hihetetlen, de már öt éve a tizennyolc halálos áldozatot követelő veronai buszbalesetnek. A Verona Angyalai nevű nyilvános Facebook-csoport bejegyzése alapján ma este tartják az áldozatok tiszteletére meghirdetett emlékkoncertet.

Caramel, Fenyő Iván, Várnagy Andrea, Simonyi Krisztina, Berkes Gabriella, Dorogi Barbara, Nédó Olga, Szűts István, Vadkerti Imre, Pál Dénes, Farkas Laura, Farkas Lili, Hetei Bakó Teodóra, Zolcsák Attila, Gamsz Árpád és a Fasori Református Gyülekezet ifjúsági csoportja is fellép az emlékkoncerten, amelyet Budapesten tartanak a VI. kerületi Eötvös10 Művelődési Házban.

Az egész országot megrendítette, amikor 2017. január 20-án Verona és Velence között az A4-es autópályán a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulóit, tanárait és hozzátartozókat szállító busz az éjszakai órákban szalagkorlátnak hajtott, majd egy autópályahíd-pillérnek csapódva kigyulladt. A buszon utazók az iskola által szervezett sítúráról tartottak hazafelé. Ötvenhatan voltak a járművön, negyvenhárom gyermek, tizenegy felnőtt és két sofőr. Többen az ütközés következtében, mások a felcsapó lángok között vesztették életüket; összesen tizennyolcan meghaltak, huszonhatan pedig megsérültek. Ez volt az elmúlt két évtized legsúlyosabb közlekedési balesete.

A busz sofőrjének idén tavasszal kell börtönbe vonulnia, ugyanis az elsőfokú eljárásban a bíró indoklása szerint egyértelmű összefüggés volt kimutatható a sofőr (V. János) súlyos alvászavara és a baleset bekövetkezése között. V. János 2021 októberében kapott hat év letöltendőt a tragédia miatt. A férfi elítélésével még nem ért véget az ügy, mivel az autópálya üzemeltetője ellen is eljárás folyik Olaszországban.  • Tippek
  • Lakáshitel