Nem használ több állatszőrmét a milánói luxusmárka

2022.01.31. 15:08
Nem készít több divatcikket állatszőrméből a Dolce & Gabbana. Ettől az évtől kezdve kollekcióiban az állatbarát műszőrmékre tér át – jelentette be a luxusdivatház hétfőn.

A milánói divatház döntését a Humane Society International nemzetközi állatvédő szervezettel karöltve jelentette be. Olyan divatmárkákhoz csatlakozik vállalásával, mint az Armani, a Gucci, a Prada és a Moncler, amelyek már elfogadták a Fur Free Alliance (Szőrmementes Szövetség) nemzetközi állatjogi hálózat útmutatását.

A Dolce & Gabbana kommunikációs és marketingszóvivője közleményében hangsúlyozta, hogy a cég olyan fenntartható jövőn dolgozik, amelyben nem szerepel az állati szőrme felhasználása.

A bejelentés szerint a szőrmekészítő mesterekkel továbbra is együtt dolgoznak, hogy megőrizzék a munkahelyeket és a mesterségbeli tudást.

Olaszországban az idei évtől tilos a szőrmés állatok tenyésztése. Az utóbbi két évtizedben mintegy húsz országban tiltották meg vagy korlátozták az állatok tenyésztését pusztán a szőrméjükért – számolt be az MTI.