47 évesen meghalt Dobóczi Balázs operatőr

D  KB20160611005
2022.05.30. 14:56
Meghalt Dobóczi Balázs operatőr. A forgatókönyvíróként is tevékenykedő művész 47 éves korában, súlyos betegség után hunyt el.

47 évesen meghalt Dobóczi Balázs operatőr, rendező, forgatókönyvíró – számolt be Facebook-oldalán a Magyar Filmoperatőrök Egyesülete. 

Dobóczi Balázs operatőr vasárnap, hosszan tartó súlyos betegség után hunyt el. Több mint hatvan mozgókép látványát köszönhetjük neki, köztük olyanokét, mint a Halálkeringő, a Zero, a Hagyaték vagy a Silent Zone – fogalmaztak a bejegyzésben. 

Dobóczi Balázs a 35. Magyar Filmszemlén, 2004-ben dokumentumfilmes kategóriában a legjobb operatőr díját kapta A birodalom iskolája című, Papp Gábor Zsigmond rendezte filmért – ennek az alkotásnak ítélték a legjobb dokumentumfilm díját is.

Számos egyéb elismerése közül kiemelkedik, hogy 2010-ben Aranyszem-díjjal jutalmazták a Halálkeringő című játékfilm operatőri munkájáért, 2015-ben pedig a Zeneakadémia Koncertközpont imázsfilmjének fényképezéséért.

(Borítókép: Dobóczi Balázs operatőr az HBO Aranyélet című sorozatának budapesti forgatásán 2016. június 11-én. Fotó: Kallos Bea / MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport