2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Egy legendás köntös egy legendás embertől

2022.06.03. 10:51
Június 17-től három napon át nagyszabású gálával, gyerekprogramokkal, kiállítással és tematikus beszélgetéssel népszerűsíti a hungarikumok közé sorolt operett műfaját a Veszprémi Petőfi Színház. A teátrum szervezői három hét múlva minden eddiginél több, 10 ezer látogatót várnak a Bakony fővárosába, ahol a 69 éves korában elhunyt Rátonyi Róbert több darabot is nagy sikerrel rendezett.

A jubileumi Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál június 17-én az egész veszprémi belvárost felölelő nagyszabású felvonulással veszi kezdetét. A színes kavalkádban a színház és a zene mellett a tánc és a cirkuszművészet is megjelenik, ami megalapozza a hangulatot. A három nap során két nagyoperettet is láthat a közönség, a Monarchia Operett, valamint a Soproni Petőfi Színház vendégjátékát.

Érkezik továbbá Derzsi György nagy sikerű Szerelmem, Sárdy című előadása is. Az operett szerelmesei napközben sem maradnak program nélkül. Június 18-án, szombaton Oszvald Marika mesél az életútjáról, vasárnap Benkő Péter oszt meg történeteket Rátonyi Róbertről, de Egy fess pesti estet is eltölthetnek a nézők Kamarás Iván vezetésével.

„A fesztivál visszatérő kísérőprogramjának számít a Rátonyi Róbert-emlékkiállítás. Idén a család jóvoltából számos relikvia mellett a művész úr kedvenc köntösét is kiállítjuk a Veszprémi Petőfi Színházban nyíló tárlaton” – teszi hozzá Keller János színművész, aki művészeti vezetőként felel 2018 óta azért, hogy méltóképpen emlékezzen az utókor a hazai operett ikonikus alakjára.