Sebesítse Ámor szívedet

2022.06.26. 07:45
Hétfőtől, azaz 2022. június 27-től öt napon át a régizene kapja a főszerepet Győrben, ahol a Harmónia Művészeti Iskola szervezésében tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Győri Reneszánsz és Barokk Hetet, amelynek részeként mesterkurzusokat és koncerteket tartanak.

A nyitó koncertet a Harmónia-udvarban rendezik hétfőn este hét órától, ahol Sebesítse Ámor szívedet címmel a 16. és a 17. századból hangzanak el szerelmes dalok. Másnap a Clavier Duo lép fel, amelynek tagjai a 16. és a 18. századi Európában tartanak zenei kalandozásokat a Harmónia-teremben – tudatták a szervezők az MTI-vel.

Szerdán latin-amerikai zenét élvezhet a közönség a Cafuné együttes jóvoltából a Harmónia-udvarban, csütörtökön pedig a Fortepiano ad kamarakoncert a vámosszabadi Zenekápolnánál. 

A cafuné kifejezés brazil portugál területen azt jelenti, hogy „gyengéden beletúrni az ujjaid a szerelmed hajába”.

Július 1-jén a kurzuszáró koncerten a régizenei kurzus tanárai és hallgatói lépnek fel a Harmónia-teremben. Idén lant, gitár, csembaló, fortepiano, valamint kamarazene kurzust hirdettek, amelyeken műhelymunka részeként foglalkoznak a régizenei előadásmóddal a reneszánsztól kezdődően a későbbi korok muzsikájáig. A kurzusokon hangsúlyt fektetnek a kamaramuzsikára, kiaknázva a pengetős hangszerek adta zenei világ és stílusok sokszínűségét.  • Hírek
  • Személyi kölcsön