Meghalt a Maffiózók színésze

GettyImages-695919771
2022.07.09. 06:55
Meghalt Tony Sirico amerikai színész, akinek legismertebb szerepe a Maffiózók Paulija volt.

Tony Sirico egy, a floridai Fort Lauderdale-ben lévő idősek otthonában vesztette életét − közölte Bob McGowan, aki huszonöt éven keresztül volt a színész menedzsere. A halál okát nem közölték, de azt tudni lehet, hogy az utóbbi években demenciában szenvedett. 79 éves volt − írja a The Hollywood Reporter

A szakma a Maffiózókat (The Sopranos) a játékfilmes igényességgel készült sorozatok első darabjának tartja, amely megalapozta a televíziós szériák mai napig tartó reneszánszát. 

Sirico az HBO sorozatában „Paulie Walnuts” Gualtierit személyesítette meg, aki a főszereplő, a James Gandolfini által játszott Tony Soprano egyik legközelebbi bizalmasa volt.

Az 1942. július 29-én New Yorkban született Sirico a hadseregben szolgált, mielőtt az 1970-es években megkezdte színészi karrierjét. Sirico színészként az 1974-es Crazy Joe című drámában debütált.  

Többek között a Cop Land című filmben is szerepelt, és gyakran dolgozott együtt Woody Allennel, többen között a Hatalmas Aphrodité című alkotásban. 

Óriási, egyedülálló tehetség volt. A Maffiózókban nyújtott legendás teljesítménye igazi ikonná tette, akit zseniális egysoros kiszólásai és állhatatos odaadása miatt kedveltek. Nagyon fog hiányozni az HBO családnak

− olvasható az HBO hivatalos Twitter-fiókján megosztott közleményben .

(Borítókép: Tony Sirico 1990. május 17-én. Fotó: Barbara Alper / Getty Images)