Herendi Gábor több okból is sajnálja az HBO döntését

2022.07.10. 17:23
A Warner Bros. Discovery a napokban jelentette be, hogy az HBO nem készít több saját gyártású tartalmat az észak- és közép-európai régióban. Már meglévő tartalmat is eltávolítottak az HBO Max platformról, így került le A besúgó és az Aranyélet harmadik évada.

Az HBO első, magyar gyártású sorozatának, a Társas játéknak a rendezője reagált arra, hogy leállítja az európai tartalomgyártást az HBO Max. Herendi Gábor nem érti, hogyan spórolhat az HBO azon, hogy már elkészült sorozatokat sem ad le.

HERENDI AZÉRT IS SAJNÁLJA A DÖNTÉST, MERT NEKI IS VOLT BENT OLYAN PROJEKTJE, AMELYEN GONDOLKODTAK A DÖNTÉSHOZÓK. MÁR MEGLÉVŐ TARTALMAT IS ELTÁVOLÍTOTTAK AZ HBO MAX PLATFORMJÁRÓL, ÍGY KERÜLT LE A BESÚGÓ ÉS AZ ARANYÉLET HARMADIK ÉVADA.

A rendező elmesélte, hogy a társaság rendkívül igényes produkciókat követelt, ezért legalább egy-másfél évbe telt, amíg egy forgatókönyvet véglegesíthettek. Ez igen hasznos folyamat volt, mert a legjobbat hozta ki az alkotókból. Herendi elárulta, hogy az amerikai társaság jóval többet költött a saját produkcióira, mint amennyit általában a magyar kereskedelmi tévék.

Az HBO-val azonos piaci súlyú Netflix is pénzügyi nehézségekkel küzd, ezért egyelőre nem érdeklődik a magyarországi filmgyártás iránt. Az az érzésem, hogy erről is lecsúszunk

– jósolta az InfoRádiónak a Valami Amerika rendezője.