A Vészhelyzet híres nővére 27 millió dolláros ajánlatot utasított vissza

GettyImages-1339185915
2022.07.20. 06:27
Interjúban mesélt fiatalkori élményeiről, a pincérkedésről és a filmiparban tapasztalt élményeiről, valamint az abortuszjoggal kapcsolatos gondolatairól Julianna Margulies, a Vészhelyzet című sorozat Carol Hathaway nővérét megformáló színésznő.

Nemrég jelent meg magyarul Julianna Margulies, a Vészhelyzet című sorozatban híressé vált színésznő önéletrajza, a Napsugárlány. Ennek alkalmából készített  interjút az RTL Carol Hathaway nővér egykori megformálójával.

Julianna arra a kérdésre, hogy volt képes a forgatáson hagyni a munkáját, azt válaszolta, nem sikerült mindig. Egy olyan forgatás után, amikor egy kórházban hagyott kislányt kellett megvigasztalnia, igenis eltört a mécses. Mint mondta, ekkor tanulta meg, hogy nem szabad magával hordoznia a sorozatban játszott szerep érzelmeit.

Azonban a színésznő hat év után visszautasította a producerek 27 millió dolláros ajánlatát, és úgy döntött, nem szeretné tovább a nővér szerepét. A történtekről azt mesélte, csak George Clooney-val beszélt róla, aki akkor már szintén nem szerepelt a sorozatban, és azt mondta neki:

Büszke vagyok rád, tökös dolog volt. Mert valóban kaptam hideget-meleget a médiában, de George megnyugtatott. Higgy nekem, elmúlik – vigasztalt.

A Jóbarátok szomszédságában dolgozott

Az önéletrajzból az is kiderült, hogy a Vészhelyzet stábja a Jóbarátok szomszédságában dolgozott, ezért a színészek többször összejártak. A színésznő úgy fogalmazott, fogalmuk sem volt a dolgok nagyságrendjéről, és arról, mekkorát megy majd mindkét sorozat. 

Julianna Margulies a filmes karrierje előtt pincérnőként dolgozott Manhattan egyik legjobb éttermében, ahol számos ismert színésszel találkozhatott. Bevallása szerint Joel Schumacher filmrendezőtől kapta a legnagyobb borravalót, ugyanis a férfi egy vacsora után 100 dollárt nyomott a kezébe. Ugyanakkor kiemelte: a vendéglátásban eltöltött idő alatt megalázó élményekben sem volt hiány.

A színésznő a jelenleg Amerikában nagy port kavaró abortusztörvényről is kifejtette a véleményét. Elmondta, annak ellenére, hogy édesapja nem értett egyet az abortusszal, ő mindig is azt gondolta, hogy minden nőt megillet a döntés joga. 

Rettenetesen dühös vagyok, mert egy olyan országban élek, amely nem hajlandó megszabadulni az automata fegyverektől, az AR–15-ösöktől, miközben megy a képmutató duma, hogy a magzat védelmében teszik, amit tesznek, de arra már nagy ívben tesznek, hogy mi történik, ha a gyerek világra jött

– idézi a színésznőt az RTL.hu, hozzátéve: szerinte a vallási fanatikusok beférkőztek a döntéshozók közé, de meg van győződve arról, hogy szavazással megváltoztatható a döntés.

(Borítókép: Julianna Margulies 2021. szeptember 8-án. Fotó: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images)