Emmy-díjat kapott az Eufória című sorozat magyar operatőre

DSZZS20190611006
2022.09.05. 10:11
Rév Marcell operatőr megkapta az Emmy-díjat az Eufória című HBO-sorozat egy epizódjának operatőri munkájáért. A kreatív Emmy-díjak átadását a hétvégén rendezték meg a Los Angeles-i Microsoft Színházban.

Rév Marcellt már tavaly is jelölték Emmy-díjra az Eufória egyik részéért. Idén a széria második évadából a The Theater And Its Double című epizód fényképezéséért el is nyerte az amerikai Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia (ATAS) díját az egykamerás, egyórás sorozat operatőri kategóriában.

A szombaton és vasárnap megtartott kreatív Emmy-díj-átadó gálán

  • a Netflix Stranger Things,
  • az HBO Max Eufória,
  • a Disney+ A Fehér Lótusz,
  • a CBS The Beatles: Get Back
  • és a Paramount+ Adele: One Night Only című produkciója vitte el a legtöbb díjat, egyenként ötöt.

A Netflix Nyerd meg az életed című sorozata és az Arcane című animációs tévésorozat négy-négy díjat gyűjtött össze. A szombati díjátadón Barack Obama is Emmy-díjas lett. A korábbi amerikai elnök az Our Great National Parks című természetfilm-sorozat narrátoraként nyerte el a rangos elismerést. A világ nagy nemzeti parkjait bemutató, öt epizódból álló műsort Barack és Michelle Obama produkciós cége, a Higher Ground készítette.

Barack Obama a második amerikai elnök, aki Emmy-díjat kapott. Dwight D. Eisenhower 1956-ban vehette át az Emmy-különdíjat. A kreatív Emmy-díj-átadón a néhai Chadwick Boseman alakítását posztumusz Emmy-díjjal ismerték el.

A Fekete Párduc 2020-ban elhunyt színészét a Mi lenne, ha…?, a Disney+ és a Marvel stúdió produkciójában készült animációs sorozat egyik karakterének hangjáért tüntették ki. A 74. Emmy-díj-átadó gálát, amelyen a legjobb tévésorozatok díjait adják át, szeptember 12-én rendezik meg Los Angelesben, írja az MTI.

(Borítókép: Rév Marcell 2019. június 11-én. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)  • Tippek
  • Bankszámla