Meghalt kollégánk, Horváth Balázs

2022.09.13. 10:10
Szomorúsággal teli szívvel tudatjuk, hogy Horváth Balázs barátunk és munkatársunk a tegnapi nap során tragikus hirtelenséggel elhunyt – adta hírül a Nyárspolgár blog. Gyászukhoz az Index szerkesztősége is csatlakozik, hiszen kollégánk volt, és osztozunk a család fájdalmában. Balázs 48 éves volt.

Balázs a kortárs magyar gasztronómia jeles újságírója volt, aki az elmúlt évtizedben szakadatlanul dolgozott – kutatott, feltárt, írt, alkotott.

Nagy munkabírású, klasszikus műveltségű, régi vágású, de mégis friss gondolkodású publicista volt, aki cikkeit, tanulmányait rendkívüli alapossággal, mérnöki precizitással építette fel. Ha négy évvel ezelőtt nem veszi kezébe a kormányrudat, akkor a Nyárspolgár BBQ-blog menthetetlenül eltűnt volna a süllyesztőben – írják.

balazs

„Bármilyen új témába fogtunk bele (yakitori, whole hog, buharai plov, rozskenyér, sokác bab), Balázs minden alkalommal hamiskás mosolyával, jegyzetekkel, komoly szellemi munícióval érkezett a tesztsütésekre, egy lépéssel előttünk járva. Írásai velünk maradnak, bízva abban, hogy jön még olyan kor, ahol az olvasásnak újra rangja lesz.”

Sajnos nagyon fiatalon ment el. A Team Nyárspolgár már sosem lesz teljes nélküle. Felesége, nagyfia gyászolja. Búcsúztatásáról később intézkednek. 

Balázs az Index Degusztátor blogjának munkatársa is volt. Mindig lehetett számítani a munkájára, a témáiba nagy kedvvel és felkészültséggel vágott bele. Mindenkit ismert a gasztró világában, minden új helyről, változásról tudott. Bárhol összefutottunk, a bicikliről lepattanva, a hátizsákját ledobva mindig tudott újat mesélni, és nagy tervei voltak még az életben. Nemrégiben éppen megbeszéltünk egy kávézást, erre már nem kerülhet sor. Kedves lénye hiányozni fog. Köszönünk mindent, Isten veled, Balázs!