Nem játsszák többet a Broadway leghosszabb ideje futó előadását

2022.09.17. 17:01
Lekerül a műsorról a Broadway leghosszabb ideje futó előadása, Az operaház fantomja. A döntést azzal indokolták, hogy a színházba járó közönség csak lassan szokott vissza a koronavírus-járvány miatti lezárások után, és az előadásra szóló jegyek nem fogytak elég jól ahhoz, hogy fedezzék a produkció működési költségeit.

A Broadway leghosszabb ideje futó előadása, Az operaház fantomja jövőre végleg lekerül a műsorról. A döntést azzal indokolták, hogy a világjárvány miatti lezárások után a közönség nem tért vissza teljes létszámban, és az előadásra szóló jegyek nem fogynak elég jól ahhoz, hogy fedezze a magas működési költségeket – írja a New York Times.

Az előadás januárban emlékezik meg fennállásának 35. évfordulójáról, majd február 18-án áll utoljára színpadra a Broadwayn. A döntésről pénteken tájékoztatták a szereplőket, a stábot és a zenekart.

A Broadway Liga által összeállított adatok szerint a Broadwayn a show-t 19,8 millióan látták, és a nyitás óta 1,3 milliárd dollár bevételt hozott. A lap beszámolója szerint Az operaház fantomja szeptember 11-ig 867 997 dollár bevételt hozott, ami ugyan tisztességes, de nem elég jó egy ilyen nagy léptékű musical futtatásához.

A 35 év alatt Az operaház fantomja hatalmas közönséget vonzott a színházakba világszerte. Az első előadás 1986-os bemutatója óta több mint 145 millióan látták a musicalt a világ 183 városában, 17 nyelven.