Legyőzte a hasnyálmirigyrákot a Monthy Pyton legendája

2022.09.22. 20:42
Felépült betegségéből Eric Idle, a Monthy Pyton egykori tagja. A színész-komikusnál még 2019-ben derült ki, hogy probléma van a vérképével, később hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak nála.

Már három éve, hogy hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak a Monthy Pyton egykori színészénél, Eric Idle-nél. A 79 éves angol komikussal kapcsolatban azonban olyan hírek jelentek meg, miszerint legyőzte a betegséget.

Eric Idle a Time magazinnak nyilatkozva elmondta, hogy szerencséjére „rendkívül korán” felfedezték nála a daganatos betegséget. Arról is beszélt, hogy több vizsgálaton is járt egy barátjánál még 2019-ben, amikor kiderült, hogy valami probléma van a vérképével.

Az orvos további vizsgálatokat végeztetett, majd diagnosztizálta a hasnyálmirigyrákot. Idle felidézte, hogy tíz évvel korábban, amikor egy színdarabbal kapcsolatban megkérdezte ugyanezt az orvost, hogy mi a leggyorsabb módja a halálnak, azt válaszolta, hogy a hasnyálmirigyrák – számolt be az MTI.

A színész elmondta, hogy a műtétje után már jó egészségnek örvend. Az orvos azzal biztatta, hogy ha a rák nem tér vissza, még tíz évig is élhet. Eric Idle legismertebb filmjei között olyan alkotások szerepelnek, mint a Brian élete vagy a Gyalog galopp.