Szörényi Levente: Sosem voltunk barátok Bródyval

D KOS20200222023
2022.10.09. 18:04
Mindennapjairól, az általa szerzett rockoperákról és a Bródy Jánossal való kapcsolatáról is beszélt egy interjúban nemrég az Illés és a Fonográf zenekar egykori énekese, a Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas Szörényi Levente.

Szívesen tölti az idejét családi borászatában Szörényi Levente Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zenész, aki egy interjúban elárulta: már nem ragaszkodik olyan görcsösen a színpadhoz.

Szörényi Leventét arról is kérdezték, szokott-e találkozni egykori zenésztársával, Bródy Jánossal. Az Illés korábbi frontembere elmondta, hogy legutóbb három héttel ezelőtt futottak össze az együttes negyedévenként működő, Fehérvári úti klubjában.

Ezúttal János is megjelent. Biztos rájött arra, hogy van közös múltunk

– fogalmazott a Borsnak a zenész, aki hozzátette: sosem voltak barátok Bródy Jánossal, de nem is utálták egymást.

Nem tervez újabb rockoperát szerezni

Szörényi Levente azt is megjegyezte, hogy már nem dolgozik új rockoperán, mivel úgy érzi, szerzett már eleget, emiatt nincs szükség újabbakra.

Elmondása szerint saját szerzeményei közül legújabb darabját, az Árpád népét szereti a legjobban, mert zenedramaturgiailag azt tartja a legjobban kidolgozottnak.

Szörényi Levente azt is elárulta, hogy szívesen munkálkodik a szőlészetben, a káptalantóti szőlőhegyen saját birtoka is van présházzal. A szőlő gondozásával járó munka ráadásul sokszor jelentett kikapcsolódást neki akkor, amikor elfáradt a koncertezések idején.

(Borítókép: Szörényi Levente 2020. február 22-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)