A Mézga család beköltözik a POKET-automatákba

2022.10.18. 10:47
A Móra kiadó és a POKET Zsebkönyvek 13. együttműködése keretében megérkezett az automatákba A Mézga család – Képernyőképes krónika. A kötet nagykövete a művészeti ihletésű ruhamárka, a VATES lesz, amely az alkalomra mézgás vászonszatyrot is készít.

A Mézga család – Képernyőképes krónika című könyvet Romhányi József és Nepp József rajzfilmje nyomán Rigó Béla írta. A szöveget átitatja az a különleges nyelvi lelemény és pazar zeneiség, amely Romhányi József munkáit jellemezte, akármelyik műfajban alkotott is. A kötet a Móra kiadó és a POKET Zsebkönyvek együttműködése keretében megérkezett az automatákba.

A Mézga család – Képernyőképes krónika című kötetben olvasható történet szerint Mézga Gézának és kissé különc fiának, Aladárnak sikerül felvennie a kapcsolatot 30. századi leszármazottjukkal, MZ/X-szel. A jövőbéli rokontól érkező küldemények eleinte minden történetben lenyűgözőek, később azonban mindig elromlik valami, és csak Aladár hidegvérén és leleményességén múlik, hogy a család és szomszédság elkerüljön egy még nagyobb katasztrófát.

Minden hétköznapba csempészhet egy kis jókedvet, ha a zsebünkben hordjuk gyerekkorunk egyik legviccesebb meséjét

– írja a kiadó a hírlevelében, hozzátéve, „nem titkolt célunk, hogy minél többekkel megismertessük ezt a szerethetően kelekótya családot, megosszuk, és azok számára is érthetővé tegyük az ikonikus mondatokat, akik nem a Mézga család rajzfilmjein nőttek fel”.