Angol–magyar – régi idők dalaiból szemezgetnek

2022.11.03. 14:01
Roby Lakatos, Sümegi Eszter, Horgas Eszter és Somogyi Lili Mária, Fesztbaum Béla, valamint Stummer Márton is szerepel az Óbudai Társaskör novemberi programjában. Lesznek dalok a Kispipából, Angol–magyar – Régi idők dalai címmel pedig az Óbudai Kamarakórus hallható.

November 5-én Roby Lakatossal egészül ki a francia kiskocsmák világát megidéző cigány swingformáció, a Még egy kört! Gypsy Jazz Band. Az esten fellép Léo Ullmann hegedűművész, az I. Roby Lakatos Nemzetközi Hegedűverseny 2. díjasa is – áll az Óbudai Társaskör MTI-hez eljuttatott közleményében.

November 10-én Stummer Márton gitárművész és a Cafuné együttes koncertezik, a tradicionális dél-amerikai gitárzene különleges darabjait játsszák majd. Az akusztikus hangzású zenekarban Pataki Anna énekli a ritkán hallható portugál és spanyol nyelvű dalokat.

Dalok a Kispipából című Seress Rezső-esten Fesztbaum Béla színművész és a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar 40. alkalommal idézi meg Seress Rezső zongorista életművét november 11-én a társaskör színpadán.

Horgas Eszter fuvolaművész és lánya, Somogyi Lili Mária énekművész november 23-án lép fel. Műsorukban közreműködik Lőwenberg Dániel zongoraművész, az osztrák Mozarteum docense és Neumann Balázs jazz-zongoraművész, zeneszerző. Zenei válogatásukban Gershwintől Mendelssohnon, Kodályon és Piazzollán át a magyar kortárs szerzőkig kalandoznak.

Angol–magyar – Régi idők dalai

November 25-én Sümegi Eszter látogat a társaskörbe, aki Elindultam szép hazámból című dalestjén Liszt Ferenc, Dohnányi Ernő, Hubay Jenő, Lajtha László, Bartók Béla és Kodály Zoltán dalait énekli.

A hónap két utolsó koncertje rendhagyó esemény lesz. November 28-án az Óbudai Kamarakórus 36 éves fennállását ünnepli Angol–magyar Régi idők dalai című estjével, amelyen angol és magyar szerzők műveiből szemezgetnek majd. A koncerten Erdős Ákos vezényel.

A Czigány-dalok című est november 30-án várja a közönséget. A programon Czigány Ildikó verseit Rostetter Szilveszter megzenésítésében hallhatja a közönség. Az esten a szerző Létra a levegőben című antológiáját is bemutatják.

A hónap folyamán a rendszeres havi programokat is megrendezik. Czigány György sorozata november 13-án, a gyermekek kedvelt Hangolda foglalkozása pedig 18-án délután lesz, amelyet este a Budapesti Vonósok koncertje követ. A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának kamarahangversenye 21-én várja az érdeklődőket, a Hungarikonok című kiállítás pedig egész hónapban nyitva tart, és ingyenesen látogatható minden hétköznap.