Önnek is ismerős lesz a Reszkessetek, betörők! zenéje

2022.12.12. 11:50
Annál közhelyesebbet nem lehet írni, mint hogy felrobbant a cukiságbomba az Operaházban, de mit csináljunk, ha egyszer ez történt. Összegyűltek az ott dolgozók nemrégiben született gyerekei közül a nagyobbacskák, akik aztán együtt élvezhették a balettos és énekkaros gyerekekkel az ünnepi forgatást.

Elkészült a Magyar Állami Operaház karácsonyi videója, amely az elmúlt évek nagyon más, de szintén sok százezres látogatottságú operás adventi felvételeinek nyomába kíván lépni, olvashatjuk az Operaház Facebook-oldalán.

A hangzást ezúttal az Opera Gyermekkara adja Hajzer Nikolett vezényletével, a képeken pedig feltűnik az intézmény Balettintézetének sok-sok növendéke is, a koreográfiát Radina Dace tanította be. A Diótörő-előadás karácsonyi szalonját pedig zömmel az intézmény dolgozóinak kisgyerekei töltik meg, akik az elmúlt két évben születtek, és – teszi hozzá a poszt – akiknek a babakelengyéjét az Opera hét számjegyű összeggel támogatta.

Bébibumm az Operában 

Az elmúlt két évben egyébként 74 gyerek született az Opera nagycsaládjában, közülük a nagyobbacskák mentek el a felvételre, amelyet Czeglédi Zsombor rendezett. Velük lett teljes a karácsonyi forgatag az Operaház színpadán, a zene pedig csak hab a tortán, mert nem más, mint egy ukrajnai ünnepi kántálás: ez az angyali muzsika számos filmben is megjelenik – például a Reszkessetek, betörők!-ben, ott John Williams feldolgozásával –, az Opera klipjében pedig magyar szöveget is kapott.

A másfél perces videó örömvasárnap éjjel került ki az Opera közösségi platformjaira.