Szupercuki film kerül a mozikba a két ünnep között

Képernyőkép 2022-12-28 072422
2022.12.28. 13:14
A világ egyik legismertebb francia gyerekkönyvsorozatának címszereplője ezúttal az egész családot lenyűgöző animációs filmben elevenedik meg. A kis Nicolas – Eljött a boldogság ideje! című film 2022. december 29-től látható a mozikban.

A kis Nicolas – Eljött a boldogság ideje! című film varázslatos vizuális stílusával messzemenőkig hű Jean-Jacques Sempé karikaturista és René Goscinny író eredetileg az ötvenes években indult sorozatához, és biztosan rabul ejti a közönségét – ahogy tette Cannes-ban, majd a világ legrangosabb animációs mustráján, Annecyben is, ahol elnyerte a fesztivál fődíját.

A film Goscinny és Sempé életébe enged betekintést, miközben megelevenedik a csínyekre állandóan kapható francia kisfiú, Nicolas. A rajzolt karakter nemcsak kedves grafikaként létezik, hanem útitársa, barátja lesz a két alkotónak. Az egész család számára lenyűgöző film hűen visszaadja az eredeti könyvek hangulatát, miközben a történelmi események és az alkotók személyes élményei alapján ismerjük meg a művek keletkezését – olvasható a mozinet.hu oldalán.

A kis Nicolas

A kisiskolás Nicolas és osztálytársai igazi ártatlan gyerekek. Olykor talán kissé elevenek, kissé szófogadatlanok, de hogy jó szándékúak, ahhoz nem férhet kétség.

A tanító néni mégis folyton méregbe gurul, a felügyelőtanár a fejét fogja, a fényképész elmenekül, mielőtt elkészítené róluk az osztályfotót, az igazgató úr jobbnak látja, ha az egész osztályt bezárja a mosókonyhába a miniszteri látogatás idejére. Ki érti ezt? A kis Nicolas csak álmélkodik: hogyhogy mindenki jót akar, mégis mindig összekuszálódnak a dolgok? Ők mindenesetre egy cseppet sem hibásak, ez rendre kiderül a népszerű francia szerzőpáros, az író Goscinny és a humoros rajzok készítője, Sempé klasszikus könyvsorozatának első kötetéből.

A Nicolas az iskolában című második részből pedig az derül ki, hogy iskolába a haverok miatt érdemes járni. A kis Nicolas tudja ezt jól, ezért aztán nagyon szereti az iskolát, különösen a tízperceket. Ámbár náluk az órák sem sokban különböznek a szünetektől, a tanító néni, az igazgató és Tüktoj, a felügyelőtanár sokat tudna erről mesélni – 2022. december 29-től moziban is megnézhetjük ezeket a történeteket.

(Borítókép: Mozinet / YouTube)