Milyen lányos apának lenni?

2022.12.29. 16:28
Ha február, akkor újra Grecsó Krisztián-könyvbemutató a Radnóti Színházban. Lassan öt éve már, hogy a Magvető Kiadóval szoros együttműködésben a Nagymező utcai teátrum ad otthont a népszerű szerző legújabb műve bemutatójának.

Lányos apa című könyv bemutatójára – a nagy érdeklődésre való tekintettel – két alkalommal kerül sor: 2023. február 21-én, kedden és 22-én, szerdán, ekkor lehet majd először kézbe venni és dedikáltatni a köteteket. A beszélgetést Szabó T. Anna moderálja, közreműködik Porogi Ádám és Rozs Tamás.

Gyerekkori minták 

Az új kötetben családi történetek olvashatók: a szülőkről, akik nevelnek minket, vagy épp a szülőkről, akikké válhatunk. Hogyan határozzák meg saját gyerekkorunk történetei felnőttkori választásainkat? Meg lehet-e szakítani a rossz mintákat, meg lehet-e őrizni a jókat? 

HOGYAN LEHET ÉRVÉNYESEN ELMESÉLNI, MEKKORA BOLDOGSÁG – MINDEN NEHÉZSÉG ELLENÉRE – APÁVÁ VÁLNI?

Grecsó Krisztián történetei mindig egy apróságból indulnak – legyen az egy játszótéri séta a kislányával, vagy egy kamaszkori emlék –, ám rendre olyan távlatot keresnek, amelynek segítségével nemcsak a szerző, de az olvasó is megértheti saját sorskérdéseit. A nehéz témák elmesélésén is átüt a derű, a boldogság keresése, amely minden ellenkező híresztelés ellenére nagyon bonyolult állapot.

Grecsó Krisztián Valami népi című novelláskötetének szegvári bemutatójáról itt írtunk.