Különleges alkotásokkal készülnek a tévécsatornák a magyar film napjára

2023.04.29. 10:25
Szombaton három individuum karakterfejlődését is nyomon követhetjük a magyar csatornákon. Vasárnap a magyar filmeké a főszerep: a Csinibaba, a Dögkeselyű és az Isten hozta, őrnagy úr! is látható lesz.

A port.hu beszámolója szerint most szombaton három individuum karakterfejlődését követhetjük nyomon, az egyik izgalmasabb, mint a másik. A Prime-on 18:25-kor kezdőik A vasálarcos Alexandre Dumas regénye alapján. 

A TV4-en 21 órakor lesz látható a Copland. Garrison csendes kisváros, a New York-iak szívesen költöznek oda, főleg zsaruk: ezért is gúnyolják Coplandnek. Freddy, a helyi seriff látszólag ura a rendnek, de a felszín alatt a nagyvárosi korrupt kollégáké a terep. Egy éjjel kettős gyilkosságot követ el egy városi rendőr, akit kevéssel azelőtt hősként ünnepeltek. 

Az oroszlán ugrani készül című film pedig az M5-ön kezdődik 22:15-kor. A James Bond paródiában Klauberg, az elmebeteg náci orvos a „Pestis XX” nevű baktériumfegyverrel rémisztgeti környezetét.

Vasárnap, a magyar film napján magyar filmeket ajánl a portál. A Csinibaba 21 órakor kezdődik a SuperTV2-n.  Sok-sok bonyodalom, még több sláger, ármány, szerelem és mulatság jellemzi a filmet. Az ATV Spirit-en szintén este 9-kor lesz látható a Dögkeselyű: Simon József taxisofőrtől két jól öltözött öreg hölgy utas ellop tízezer forintot, azt az összeget, amelyet Simon adósságának visszafizetésére gürcölt össze. A tolvajokkal szemben, akik, mint kiderül, profi bűnözők, reménytelennek látszik törvényes úton keresni az igazságot, Simon ezért alvilági módszerekkel kezd egyszemélyes hadjáratba.

A Latinovits Zoltán szereplésével készült Isten hozta, őrnagy úr! pedig 21:20-koz kezdődik az M2 Petőfi TV-n. A film egy mátrai kis faluban játszódik a második világháború idején. A tűzoltóparancsnok fia levelet ír szüleinek, mert idegösszeomlás szélén álló parancsnoka szívesen elmenne hozzájuk szabadságra, hogy egy kissé kipihenje magát. Tóték, akik azt remélik, hogy a fronton levő fiúk sorsa jobbra fordul majd, ha az álmatlanságban szenvedő őrnagy minden szeszélyét teljesítik, önfeláldozóan igyekeznek a kedvébe járni.