A Válasz Online-nál folytatja Magyari Péter

2023.05.08. 08:11
Június 1-től a Válasz Online-t erősíti Magyari Péter, aki a szerkesztőség közleménye szerint a korábbi években a szakterületein önálló „intézménnyé” nőtte ki magát: a brüsszeli folyamatok vagy éppen a nagy energiabizniszek kulisszatitkaira kíváncsi olvasók egyaránt számíthattak első kézből származó értesüléseire, elemzéseire. Magyari Péter nemrégiben távozott a 444-től.

Mint azt korábban megírtuk, Magyari Péter újságíró távozott a 444 szerkesztőségéből, 2023. június 1-től pedig a Válasz Online-t erősíti. A szerkesztőség közleménye szerint a korábbi években Magyari szakterületein önálló „intézménnyé” nőtte ki magát: „a brüsszeli folyamatok vagy éppen a nagy energiabizniszek kulisszatitkaira kíváncsi olvasók egyaránt számíthattak első kézből származó, minden más sajtóterméket megelőzve közölt értesüléseire, elemzéseire”.

Ezekre a jövőben is számíthatnak az olvasók Magyari Pétertől, júniustól immár a Válasz Online hasábjain. Hogy miért találtak most egymásra?

Alaposság, igényesség, elmélyültség – meghatározó értékei a Válasz Online szerkesztőségének, és ezek fontos szempontok voltak nekem is, amikor eljött a váltás ideje, úgyhogy örülök, hogy csatlakozhattam a laphoz, és nagyon várom a közös munkát

– idézi a közlemény Magyari Pétert.

Nagy kockázat

Ezzel tízfősre bővül a szerkesztőség. „Nagy lépés ez nekünk. Kockázatos is, hiszen a Válasz Online nem kötődik semmilyen párthoz vagy gazdasági erőcsoporthoz, nem pályázik nagy nemzetközi pénzosztó szervezetekhez; létét alapítása óta az olvasók támogatásának köszönheti. Viszont éppen ezért, az elmúlt négy és fél év tapasztalatából kiindulva merünk hinni abban, hogy jó döntést hoztunk. Hogy a tényekre alapozott, propaganda- és bulvármentes újságírás elég magyar olvasó számára jelent értéket ahhoz, hogy segítségükkel működni tudjunk – immár Magyari Péterrel a csapattagok között” – írják a közleményben.

Magyari Péter felmondását megelőzően a 444 vezető szerkesztője, Mészáros Zsófia jelentette be távozását. Azt egyelőre nem tudni, hogy mindennek van-e köze ahhoz, hogy a 444-nél belső vizsgálatot indítottak, miután néhány dolgozó toxikus, zaklató magatartással vádolta meg a lap egyik középvezetőjét.