Meghalt Terrence Hardiman

2023.05.09. 11:49
Május 8-án, 86 éves korában meghalt a népszerű brit sorozatszínész, Terrence Hardiman, aki olyan sorozatokban szerepelt, mint a szigetországban rendkívüli népszerűségnek örvendő Ki vagy, doki?, a The Demon Headmaster és A korona.

Terrence Hardiman halálát ügynöksége jelentette be kedden, amely közleményében szeretett ügyfélként és népszerű színpadi és filmszínészként hivatkozott az elhunytra – írja a The Mirror

Hardiman több tucat népszerű angol sorozatban játszott az évek során, leghíresebb szerepének a The Demon Headmaster című sorozatot tartják, amelyben nyújtott hátborzongató játékának és karakterének köszönhetően egygenerációnyi angol gyerekkel ismertette és szerette meg magát. 

A drámát először 1996 és 1998 között sugározták, majd ikonikus szerepét egy cameo erejéig megismételte, amikor 2019-ben a CBBC újraindította a sorozatot.

A színpadi és sorozatszínész olyan szériákban is feltűnt, mint A korona, a Wallander, a Ki vagy, doki? és az Első számú gyanúsított

Hardiman 1937-ben született a londoni Forest Gate-ben, Newhamben. Hardiman a cambridge-i Fitzwilliam College-ban tanult, itt lett a színészet szerelmese. Hardiman, aki később a gyerekek ikonjává vált, először a The Marlowe Society és a Cambridge University Amateur Dramatic Clubban kapott lehetőséget, a színpad mellett pedig hamarosan tévésorozatokban is szerepelni kezdett.

Halálának oka egyelőre nem ismert, az elhunyt színészt felesége, Rowena és két gyermeke gyászolja.