Megszólalt a népszerű színésznő, meglepő ok miatt nem kapott meg korábban egy filmszerepet

GettyImages-1449550447
2023.05.14. 07:04
Elle Fanning a Happy Sad Confused YouTube-videójában mesélt színészi karrierjének mulatságos és kevéssé mulatságos részeiről. Büszke rá, hogy a filmtörténelem legnagyobb rendezői közül többel is dolgozhatott már fiatalon is, ellenben vannak olyan aspektusai a filmes világnak, amit a mai napig nem ért.

Nem könnyű az élet, ha valaki igazán fiatalon kerül be a reflektorfénybe. Bár megvan a pozitív része is, hisz teljesül a munkáltatók álma – húszévesen tizenöt év szakmai tapasztalat –, mégis olyan kihívásokkal kell néha szembenézzen, amire még nem biztos, hogy valóban megérett.

Lehet ebből a világból sikersztorikat és nagy bukásokat is emlegetni, akár Leonardo DiCaprio vagy Kirsten Dunst esetében, de mindig izgalmas azokat a történeteket hallgatni, amelyekből kiderül,

hogy ki miként élte meg ezt a folyamatot testközelből.

Elle Fanning, aki olyan hollywoodi produkciókban dolgozott, mint a Demóna, a Neon démon vagy Az éjszaka törvénye, most a Happy Sad Confused műsorában mesélt emlékeiről, a szépekről és kevéssé szépekről egyaránt.

Öröm és zavar

A színésznő már hétévesen olyan filmrendezőkkel dolgozhatott, mint David Fincher. Kimondottan hálás azért, hogy Hollywood legnagyobb nevei közül többel alkothatott már közös produkcióban. Szerinte ez egy fantasztikus dolog, még ha nem is mindig úgy sül el valami, ahogy tervezi. Gyerekként még sokszor csinált olyan dolgokat, amikre nevetve emlékszik vissza a videóban. Első interjúit utólag kimondottan kínosnak találja.

Arról is mesél, hogy a jelen Hollywoodja sokszor olyan dolgok alapján ítél meg alkotókat, amik abszolút nem kéne relevánsak legyenek. Volt eset, hogy azért vesztett el egy filmszerepet, mert Instagram-oldalán nem rendelkezett elegendő követővel.

Elképesztőnek tartja, hogy ez egy mértékadó kritérium lett a filmiparban, hogy a közösségi média – amitől ő gyerekkorában távol is maradt sokáig – ennyire meghatározó szerepűvé nőtte ki magát.

A felületek között szinte csak az Instagramot használja,

azt is a vizuális élmény miatt, mivel ott tud a leginkább távol maradni a toxikus társadalomtól, miközben mégis hagy magának egy platformot.

A színésznő, aki felváltva játszik nagy volumenű alkotásokban és művészfilmekben, a bluckbuster világtól némiképp tart. Szerinte egy afféle produkció kétélű fegyver. Hatalmas népszerűséget hozhat az embernek, ugyanakkor örök életre ráégethet egy negatív bélyeget a színészre, mivel a rajongók nagy elvárásokkal ülnek a be a mozikba.

(Borítókép: Elle Fanning 2022. december 15-én. Fotó: Axelle/Bauer-Griffin / Getty Images)