Mennyit kell eltűrnie egy közszereplőnek?

2023.05.27. 08:31
Lil Frakk, Szinetár Dóra, Lady Dömper, Schiffer András, Törley Katalin, Tibi atya, Ráskó Eszter – a kapunyitási pániktól a jogvédelmen át a píszíségig. Kerekasztal-beszélgetésekkel, közéleti vitákkal és Csányi Vilmos előadásával érkezik a 2023. június 1–4-ig tartó, harmadik FREESZEMLE.

A Freeszfe négynapos fesztiválja a színházi előadások és filmvetítések mellett idén is több témában szervez kerekasztal-beszélgetéseket. Az intézmény célja, hogy a 2023. június 1. és 4. között látogatható programok között közéleti kérdések, társadalmi problémák megvitatása is helyet kapjon.

Szakértők, többek között Rozgonyi-Kulcsár Viktória és Gáspár Máté vitatják meg a független színházak helyzetét, a társulatok lehetséges jövőképét, Tóth Jakab pedig Tényleg teher alatt nő a pálma? címmel beszélget a mentális problémákkal küzdő kamaszok kérdésköréről.

Kapunyitási pánik

Napirenden a „píszíség” dilemmája is olyan vitapartnerekkel, mint Ráskó Eszter vagy Lady Dömper, míg a közszereplők kritizálásáról, tűrési kötelezettségéről, na meg a közbeszéd határairól Schiffer András, Szinetár Dóra és Tóth Máté, vagyis Tibi atya mond el (és meg) mindent.

Részünk lehet a kapunyitási pánikban többek között Lil Frakkal és Szabó Balázs Mátéval, majd az egyik legaktuálisabb kérdéssel, a pedagógusok helyzetével is foglalkozik Törley Katalin és Zeller Judit beszélgetése.

A Free Egyetem pulpitusa idén Csányi Vilmos Széchenyi-díjas biológusé, aki A képzelet szerepe a kultúra kialakulásában címmel tart előadást. A 2023-as FREESZEMLE több mint ötven programmal várja az érdeklődőket.