Letarolta a mozipénztárakat az új Pókember-film

2023.06.05. 07:40
A Pókember: A Pókverzumon át minden várakozást felülmúló sikert hozott a Sonynak. A film 120,5 millió dolláros bevételt termelt az amerikai mozikban, és ezzel az év második legnagyobb nyitóhétvégéjét produkálta. csak a „The Super Mario Bros. Movie” (146 millió dollár) előzte meg.

A Pókember: A Pókverzumon át a kritikusok és a közönség körében is osztatlan sikert aratott. A film nem mindennapi teljesítményét a szívélyes fogadtatás mellett a legjobb animációs filmnek járó Oscar-díjat kiérdemlő, 2018-as a Pókember: Irány a pókverzum! sikerének köszönheti – írja a Variety.

Az első film 35,5 millió dolláros bevétellel nyitott, és 190 millió dollárral zárult Észak-Amerikában és 384 millió dollárral világszerte.

A 100 millió dollárból készült Pókember: A Pókverzumon át 88,1 millió dollárt termelt a nemzetközi jegypénztáraknál; ezzel a világméretű összbevétel 208,6 millió dollárra nőtt.

Ez kivételesen jó eredmény egy animációs film folytatásának

– mondta David A. Gross, a Franchise Entertainment Research filmes tanácsadó cég vezetője.

A heti premierfilmek közül így egyértelműen a Pókember szerezte meg az első helyet a pénztáraknál, de a Stephen King novelláján alapuló A mumus is meglepően jól teljesített. A Disney és a 20th Century horrorja 12,3 millió dollárral a harmadik helyen nyitott valamivel több mint háromezer moziban. A nemzetközi jegypénztáraknál 7,7 millió dollárt szerzett, így a hétvégi összbevétel világszerte 20 millió dollárra nőtt, miközben a film mindössze 35 millió dollárba került.  • Biztosítás