Vége a sulinak, vár a Gyerek Sziget!

2023.06.15. 14:49
Június 16-án pénteken Halász Judit, gasztrokalandok és Természet kincsei programok is várják a gyerekeket a Hajógyári-szigeten. A legkisebbeknek játszóház és bábszínház, a nagyobbaknak játékos piac és mesejátékok biztosítják a kreatív és önfeledt szórakozást a háromnapos rendezvényen.

Mivel lehetne jobban indítani a vakációt, mint egy fergetegesnek ígérkező Halász Judit-koncerttel a Generali Gyerek Szigeten, ahol az énekesnő június 16-án pénteken, 16:30-kor lép fel. De délelőtt is lesznek izgalmas programok, 11-kor látható az Aranyszamár Bábszínház Ágacska című előadása, 14:30-kor pedig a Kék katica együttes szórakoztatja a kicsiket.

A Jana Babjátszóház két korosztályt vár, a 0-1 év közöttiek az 1-4 évesektől elkülönítve gurulhatnak jobbra-balra a játszószőnyegeken, játszhatnak fejlesztő játékokkal, és mászhatnak a matatófalakon. A Babajátszóház mögött őrzött babakocsi-parkoló várja a családokat, nyugodt körülmény között meg lehet etetni a kicsiket az Etető sátorban és tisztába is lehet tenni őket a Pelenkázó sátorban.

A Trillamanók minden nap reggel 10 órakor mesejátékkal indítják a napot. A Zegzug Mesékben Erdőjáró Varga Csongor és egy erdei manó kalandjaival ismerkedhetnek meg a gyerekek. Előadás után beszállhatnak a manózenekarba, játszhatnak a meseverklin. 14 órakor pedig közösen megpróbálják megdönteni a magyar Csip-csip csóka rekordot.

A Retro Videojáték Sátor igazi szülőgyermek, nagyszülőunoka program. itt 2540 éves gépeken is lehet játszani, a rajtuk futó játékok még most is remek szórakozást nyújtanak!

A Gyerek Paradicsomban tengernyi unikális program lesz a hétvégén, így jó néhány egy-egy napon elérhető csak. Ilyen a Gasztrokaland, ahol friss fűszernövények párosíthatók a palántáikkal, majd a sok finomság inspirációjaként saját receptfüzet is készíthető, melyet stílusosan krumplinyomdával lehet illusztrálni. Ugyanitt igazi zöldségek, gyümölcsök sorakoznak a Mini Piac kínálatában, ahol lehet játékosan kínálni-venni, miközben olyan különlegességek is kézbe kerülnek, mint a batáta, csicsóka, vagy akár többféle színű cukkini.

Szintén csak pénteken várja az érdeklődőket az Ismerd meg a természet kincseit program. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület jóvoltából különböző madárfészkeket, tojásokat, madárköpeteket lehet tanulmányozni, madarat tolláról megismerni, lesznek fakirakók, kifestők a vízi világról, mocsári teknősről, rákosi viperáról és velük lesz a Natura 2000 játszóház is.

Az összes programért irány a www.gyereksziget.hu oldal.