Moziba került Carrie Fisher utolsó filmje

2023.06.26. 15:43
A Star Wars felejthetetlen Leia hercegnőjét megszemélyesítő Carrie Fisher 2016-ban meghalt, utolsó filmjét pedig azóta nem láthatta a nagyközönség. A halála előtt befejezett Wonderwell című alkotás most, hét évvel később, számtalan háttérmunkát követően mégis debütál a mozikban.

Hét évvel a halála után végre mozikba kerül Carrie Fisher utolsó filmje, a Wonderwell. Bár a filmet sikerült a színésznő halála előtt egy hónappal még leforgatni, mégis több mint fél évtizedbe telt, hogy vászonra vigyék. A rendező, Vlad Marsavin így nyilatkozott a Los Angeles Timesnak :

Egy ilyen horderejű alkotás vizuális effektjeinek megvalósítása időbe telik, és a Covid miatti lezárások is kihívás elé állítottak minket, csakúgy, mint szeretett Carrie Fisherünk elvesztése. Ez a mostani a tökéletes alkalom, hogy végre vászonra vigyük varázslatos alakítását.

A fantasy filmet korlátozottan, csakis az AMC-hálózat előre kijelölt mozijaiban kezdték vetíteni. A William Brookfield által írt történet egy tizenkét éves lány kalandjait követi nyomon a jelenkor Olaszországa és egy képzeletbeli világ közt. A mű kimondottan szokatlan szereplőgárdával operál, Fisher mellett olyan nevek jelennek meg, mint Vincent Spano vagy Rita Ora.

Carrie Fisher születésnapján, 2020-ban a film Instagram-oldalán az alkotók arról meséltek, milyen különleges élmény volt vele dolgozni. Elmondásuk szerint ő volt és lesz is a hősük, és sosem feledik, hogy utolsó születésnapján vele lehettek:

Carrie maga volt az inspiráció a mentálhigiénés közösségben betöltött munkája és a nőket bátorító, megállíthatatlanságot sugárzó személyisége miatt is. Ő az erő igazi megtestesítője, amit remélünk, hogy képesek leszünk közvetíteni filmünkkel a világ különböző pontjain élő nők felé.