A tervek szerint a harmadik résszel zárul le a Dűne

2023.07.01. 17:58
Még csak most mutatták be a második epizód előzetesét, de már mindenki arról beszél, hogy a Messiás című harmadik rész zárja majd le Denis Villeneuve trilógiáját. A rendező gyerekkori álmát valósítja meg most Frank Herbert klasszikusának mozivászonra vitelével.

Denis Villeneuve Dűne-trilógiája valószínűleg a Dűne: Messiás című harmadik résszel ér véget. A rendező megerősítette, hogy az űreposzt dicsőséges módon és a 3. résszel akarja lezárni. De minden a nézők érdeklődésétől és a bevételektől függ.

Ahogy mi is megírtuk, a Warner Brothers bemutatta a Frank Herbert 1965-ös klasszikus sci-fijéből készült második rész előzetesét. Aki látta az elsőt Timothée Chalamet-vel és Zendayával, és olvasta a regényt is, az tudja, hogy a film túlmegy az eredeti két kötet narratíváján.

A Deadline most megerősítette, hogy Denis Villeneuve rendező látványos módon kívánja lezárni Dűne-trilógiáját, és a harmadik, befejező részre tervezett Messiásban még többet merít Frank Herbert műveiből.

Az utolsó rész sztoriját valószínűleg Villeneuve és Jon Spaihts forgatókönyvíró közösen írja majd a Herbert-művek alapján, és noha a stúdió még nem jelentette be hivatalosan a harmadik rész forgatását, a rajongók reménykednek a befejezésében.

A Dűne: Második rész folytatja a mesét ott, ahol az első megszakadt. A cselekmény összefoglalójából kiderül, hogy Paul Atreides (Chalamet) szövetkezik Chanival (Zendaya) és a fremenekkel, akik bosszút forralnak a Chani családját elpusztítók ellen. Atreides belelát a félelmetes jövőbe, és onnantól minden erejével és eltökéltségével azon ügyködik, hogy elkerülje a katasztrófát.

Villeneuve bevallotta, hogy a Dűne filmre vitele egész életében foglalkoztatta, már gyerekkorában is gondolt rá, hogy milyen lenne kedvenc regénye filmen.