Alzheimert diagnosztizáltak a népszerű televíziós műsorvezetőnél

2023.07.05. 17:39
A brit televíziózás és újságírás ikonikus figurája, Fiona Phillips bejelentette, hogy Alzheimer-kórral diagnosztizálták. A 61 éves médiaszemélyiség számított arra, hogy a betegség nála is megjelenik, mivel családjában generációk óta jelen van a kór. De arra nem gondolt, hogy ilyen hamar szembe kell vele néznie.

Számított rá és tervezett vele. Fiona Phillips családját generációk óta ostromolja a súlyos betegség, az Alzheimer-kór, így nem érte meglepetésként, hogy őt is utolérte, mégis arra számított, hogy valamivel később kell csak szembenéznie vele.

A médiában dolgozik hosszú évek óta, volt műsorvezető, tévébemondó, újságíró. Most 61 éves, de azt remélte, hogy nyolcvanéves koráig nem kell felvennie a harcot az Alzheimer-kórral, tavaly mégis diagnosztizálták nála.

Ez a betegség tönkretette a családomat és most engem is elért. Szerte az országban számos különféle korú ember van, akiknek az életét befolyásolja ez a kór. Szívszorító

– idézi Phillipset a CNN.

Nem adja fel

Az újságírót egy évvel ezelőtt diagnosztizálták a betegséggel, miután egyre gyakrabban lett rajta úrrá a szorongás és az agyköd. Hiába készült fel már évekkel korábban, elmondása szerint mégis sokkolta a hír, különösen azért, mert azt hitte, a tünetei a menopauzával kapcsolatosak. Phillips jelenleg egy londoni kórházban vesz részt a Miridesap nevű gyógyszer klinikai vizsgálataiban, amelyről úgy vélik, hogy potenciálisan lassíthatja a betegség hatásait.

Remélem, hogy ezzel segíthetek meglelni a gyógymódot, ami a jövőben másoknak is segíthet majd

– mesélte az újságíró.

Arról is mesélt, hogy férje, Martin Frizell – aki szintén a médiában dolgozik –, támogatja, ahogy csak tudja. Segít neki a napi háromszori kezelésben, ami magába foglalja az injekciós kúrát is. Phillips ettől függetlenül nem áll le a munkával, nem adja fel a küzdelmet. Ameddig csak képes rá, dolgozni akar:

Mi mást tehetnék? Nem akarok leállni a munkával. Nem fogok csak ücsörögni és malmozni napestig.