Több száz millió forintra pályázhatnak a folyóiratok kiadói

2023.07.12. 12:16
A Magyar Kultúráért Alapítvány 2023-as felhívása szerint 350 millió forint keretösszegre pályázhatnak nyomtatott és online formában megjelenő folyóiratok kiadói. A támogatás célja a magyarországi és Kárpát-medencei magyar nyelvű folyóirat-kultúra kiszámítható működésének biztosítása és a fiatal nemzedékek megszólításának elősegítése.

Petőfi Sándor születésének kétszázadik évében a Magyar Kultúráért Alapítvány és a Petőfi Kulturális Ügynökség kiemelten fontosnak tartja a magyar anyanyelvi kultúra megerősítését, irodalmi és tudományos nyelvünk ápolását, illetve a nagy hagyományú és értékes munkát végző műhelyek országos és regionális jelentőségű fórumainak fennmaradását.

E szempontok mentén hirdet pályázatokat a magyar nyelvű, nyomtatott és online formában megjelenő folyóiratok kiadói számára a Magyar Kultúráért Alapítvány nevében és képviseletében eljáró Petőfi Kulturális Ügynökség mint kezelő – áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

A 350 millió forint keretösszegű pályázati csomag célja a Kárpát-medencei magyar nyelvű folyóirat-kultúra kiszámítható működésének biztosítása és a fiatal nemzedékek megszólításának elősegítése. A meghirdetett nyílt pályázatokra csak hivatalosan bejegyzett lap pályázhat, amely megfelel a pályázati kiírásokban foglaltaknak.

A pályázati kiírások elérhetők a Petőfi Kulturális Ügynökség honlapján. A tudományos folyóiratok működési támogatásáról itt, a művészeti és kulturális folyóiratok működési támogatásáról itt, a külhoni folyóiratok működési támogatásáról pedig itt olvashat bővebben. A felhívások keretében a pályázatokat a Kulturális Pályázatok Támogatáskezelő Rendszerén (KPTR) keresztül kell benyújtani.