Johnny Depp: Már nem igazán gondolok Hollywoodra

2023.07.21. 16:28
Johnny Depp Golden Globe-díjas amerikai színész, producer és zenész a Jeanne du Barry – A szerető című filmben XV. Lajos francia királyként tér vissza a nagyvászonra. A híresség ennek apropóján adott nagyobb lélegzetvételű interjút a Corriere olasz lapnak.

A visszatérést firtató kérdésre az előadóművész így reagált: „Nem tudom, miért hívják ezt visszatérésnek. Ha eltöröm a gerincem, majd utána hirtelen felugrom a színpadra szteppelni, akkor mondhatom, hogy az visszatérés. Vagy ha meghalok, és feltámadok, az is óriási visszatérés lesz” – tette hozzá nevetve.

Megjegyezte, hogy igazából sosem tűnt el. Azt viszont elismerte, hogy a Johnny Depp kontra Amber Heard rágalmazási per miatt kevesebbszer csörrent meg a telefonja, mint korábban, nem keresték őt a nagy stúdiók filmszerepekkel.

Nem kell sok ahhoz, hogy megpróbáljanak szörnyetegként beállítani valakit a közbeszédben

– jegyezte meg keserűen.

Kegyetlen Hollywood

„Amikor megalapozatlan vádak miatt kirúgnak egy filmből, úgy érezheted, hogy leírtak végleg. De most már nem érzem magam kirekesztettnek, már nem igazán gondolok Hollywoodra. Ott egyszerűen nem lehetsz önmagad. Sok sikert annak, akit ez nem zavar. Én inkább másik utat választottam” – mesélte Johny Depp, akit a Warner Bros. megkért, hogy mondjon le Grindelwald szerepéről a Legendás állatok-sagában, miután Amber Heard családon belüli erőszakkal vádolta meg.

A Hollywood Vampires nevű zenei formáció oszlopos tagja az interjúban párhuzamot vont Hollywood és a XV. Lajos király idejében fennálló francia hatalmi rendszer között. Szerinte Hollywood is mániákusan ragaszkodik a bevált formulához, és nem mer változtatni a konzervatív hozzáállásán.

Ez azért gond, mert az emberek változnak, és szeretnének végre mást látni, a mozilátogatók belefáradtak már az elcsépelt történetekbe. Mostanság sok olyan filmet küldenek moziba, amikből hiányzik a kreativitás

– jegyezte meg a színész.

Átok is lehet a hírnév

A Jeanne du Barry – A szerető című filmre rákanyarodva Johnny Depp arról beszélt, hogy szeret megtört karaktereket eljátszani a filmvásznon. „XV. Lajost arra nevelték, hogy elnyomjon minden érzékenységet és emberséget magában, mert csak így lehet király. Egy hatalmi gépezet foglya, az egyetlen esélye a boldogságra, hogy szerelembe essen.”

Johnny Depp arról is beszélt, hogy 23 éves kora óta felismerik, bárhová megy, ami nagy teher lenne bárki számára.

„Fiatalkorom óta hotelablakok és repülőgépablakok mögött élek. Ez egyszerre átok és ajándék. Az ember szenved a magánytól és a kiváltságtól, hogy sok helyet láthat, és valami kreatív dolgot csinálhat, kifejezheti magát a művészeten keresztül. De közben eltávolodik minden normálistól. Másrészt, korábban én sem tartottam magam normálisnak” – fűzte hozzá.

Sok egyéb dolog mellett arról is mesélt, hogy létrehozott egy produkciós céget, ami boldogsággal tölti el őt. „Nem érzem szükségét annak, hogy amerikai stúdiókkal dolgozzak az Egyesült Államokban” – hangsúlyozta az interjúban.