Még a Netflixnek sem kell a Barbie mintájára készülő film

He-ManandtheMastersoftheUniverse Season1 Episode10 00 11 09 23.p
2023.07.28. 19:47
Berobbant Hollywoodba a Mattel, miután a néhány napja megjelent Barbie-film rekordokat dönt. A játékgyártó cég 2018-ban választott új vezérigazgatót, az üzletember Ynon Kreiz került a székbe – az ő ötlete volt, hogy a céget megreformálja, és egy Mattel-filmes univerzumot hozzon létre. Mivel a cég a Barbie-val megmutatta, hogy a terv működhet, a vezetőség zöld jelzést kapott, és új projektekbe fogott.

Jelenleg tizennégy Mattel-film elkészítésén dolgoznak: a Barney-ból, a Thomas, a gőzmozdonyból, valamint két „babás” játékból, a Polly Pocketből és az American Girl-figurákból is mozisztárok lehetnek.

Természetesen a Barbie is folytatást kaphat. Annak ellenére, hogy Greta Gerwig rendezőnő egyelőre nem gondolkodik a második részen, a film őrületes sikerén felbuzdulva (öt nap alatt 380 millió dolláros bevétel világszerte) a Mattel és a Warner Bros. még egy bőrt lehúzna róla. Vagy többet.

A Mattel vezetői a Variety magazinnak úgy fogalmaztak:

A Barbie-termékcsalád egy roppant széles körű márka, a fő figurának családja is van, rengeteg elem veszi körbe. Ami a lehetőségeket illeti, egy nagyon gazdag és rugalmas univerzum az övé.

Mint mondják, a sikeres filmek további filmek születését teszik lehetővé, céljuk pedig, hogy filmes franchise-ot hozzanak létre.

Robbie Brenner – az Oscar-díjra jelölt producer, a Mattel Films vezetője, a Barbie, továbbá az összes készülő Mattel-film producere – szerint a vállalat bízott abban, hogy a film kasszasiker lesz, így már korábban megvitatták a lehetséges folytatásokat.

Új reménységek

Barney

A kilencvenes években népszerű lila dinoszaurusz, Barney karaktere egy élő szereplős filmet inspirált. A Mattel korábban „A24-típusú, szürreális filmként” jellemezte a készülő alkotást. A film producere Daniel Kaluuya lesz. A híres Barney-dalt idézve („Szeretlek, szeretsz, boldog család vagyunk”) a film az identitásról fog szólni, és inkább felnőtteknek készül.

Polly Pocket

Az MGM Stúdió készülő családi komédiáját Lena Dunham írja és rendezi, a főszereplő pedig Lily Collins lesz. Brenner mind Dunham, mind Collins munkásságáért rajong, így már alig várja, hogy elkészüljön a film.

Hot Wheels

A Warner Bros. filmjének J. J. Abrams lesz a producere, és autókat, motorokat, valamint terepjárókat filmesít meg. A producer földhözgaradtnak és komornak titulálta a filmet, de csak azért, mert valódi karakterek lesznek benne. Kapcsolódni lehet hozzájuk, többrétegű, érzelmes figurák készülnek belőlük. 

Visszadobott ötlet

A Magic 8 Ball filmadaptációja valószínűleg egy PG-13-as thriller lesz, míg a He-Man – A világ urából egy akciókalandfilm lehet, sőt egy megafranchise létrehozása is tervben van.

A Mattel azonban most új partnert keres a megvalósításhoz, hiszen a Netflix ejtette a projektet.

Major Matt Mason figuráját, a 60-as években népszerű asztronautát Tom Hanks játssza el, a filmet pedig Akiva Goldsman és Michael Chabon írja. A kártyajáték UNO-ból Marcy Kelly készít filmet, míg a Matchbox-kisautókból a Skydance Stúdió és David Coggeshall készít akciófilmet. Thomas, a gőzmozdony is filmre kerül: Marc Forster rendezi a készülő alkotást.

(Borítókép: Részlet a He-Man – A világ ura című 2021-es filmből. Fotó: Netflix)