Meghalt Randy Meisner, az Eagles alapító tagja

2023.07.28. 07:24
77 éves korában meghalt Randy Meisner, az Eagles egyik alapító tagja. A basszusgitáros szerda este halt meg Los Angelesben, krónikus tüdőbetegség szövődményei miatt – közölte a zenekar.

A zenész – akit egykori bandatársa, Don Felder „a legkedvesebb embernek nevezett a zeneiparban” – az elmúlt években számos megpróbáltatáson esett át, 2016-ban pedig személyes tragédia érte, amikor felesége, Lana Rae Meisner véletlenül agyonlőtte magát, írja a The Guardian.

Randy Meisner a hetvenes évek elején csatlakozott Don Henley-hez, Glenn Freyhez és Bernie Leadonhoz, hogy megalakítsák Los Angeles és a történelem egyik legnépszerűbb zenei formációját.

„Randy szerves része volt az Eaglesnek, és meghatározó szerepet játszott a zenekar korai sikerében” – áll az Eagles közleményében.

Randy Meisner 1976-ig, a zenekar legelismertebb lemezének, a Hotel Californiának a megjelenéséig a banda tagja maradt, de nem sokkal később úgy döntött, szólókarrierbe kezd – akkoriban sokat betegeskedett, illetve honvágy is gyötörte, bevallása szerint a rivaldafény is zavarta őt.

Randy Meisner kétszer nősült, először még tizenévesen, összesen három gyermeke született.