18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Már elérhető a tizedik Fűrész-film előzetese

2023.07.31. 18:58
Befutott a tizedik Fűrész-film, a Saw X hivatalos előzetese. A modern kommersz horror leghosszabb és talán legismertebb szériája visszarepít minket az időben John Kramer fénykorába, így a reflektorfény ismét Tobin Bell zsenialitására kerül – az egyetlen dologra, ami megidézheti az első epizódok sajátos atmoszférájú, kegyetlenül hatásos világát.

Csaknem húsz év telt el a legelső Fűrész-film bemutatója óta, amikor is a világ első ízben találkozhatott John Kramer (Tobin Bell) kegyetlen játékaival.

Bell hidegvérű főgonosza a sorozat harmadik részének végén meghalt, de ez nem akadályozta meg a Lionsgate stúdiót, hogy további epizódokkal örvendeztesse – vagy épp keserítse el – a rajongókat. Ezekben a filmekben már a Kramer nyomdokaiba lépő, jóval kevésbé érdekes antagonisták tevékenykedéseit követhettük nyomon, és Kramer csak flashbackek formájában tette tiszteletét az egyes történetekben.

Mikor 2021-ben a sorozat kilencedik része már egyfajta spin-offként szolgálva vitte tovább a Fűrész-franchise-t, fennállt az esélye, hogy végleg elköszönhetünk az eredeti szériától, és legfőképp attól a minőségtől, amit annak első felvonásai voltak képesek felmutatni.

Idén szeptember 29-én azonban elképzelhető, hogy visszatalál önmagához az egyik legismertebb modern horrorszéria, ugyanis érkezik a tizedik Fűrész-film, a Saw X. A stúdió – tanulva a legutóbbi részek kudarcaiból – ezúttal ismét John Kramert teszi a film középpontjába, ráadásul az előzetes alapján minden eddiginél nagyobb játékidőt szentelve Tobin Bell karakterének.

A sztori ugyanis egy félig reboot, félig előzményfilm hibridként az első és második film között helyezkedik el a Fűrész-idősíkon, mikor is Kramer szembesül gyógyíthatatlan betegségével.

Az életéből hátramaradt hónapokat pedig kedvenc elfoglaltságával tervezi tölteni – történetesen azzal, hogy aprólékosan kidolgozott csapdákkal állítja életbe és húsba vágó döntések elé azokat, akik nem tettek eleget maradéktalanul az orvosi hivatás követelményeinek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport