18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Tagadja a Grammy-díjas amerikai énekesnő, hogy zaklatta volna táncosait

2023.08.03. 18:41
Az énekesnőt (és egyik csapattagját) többen is megvádolták azzal, hogy szexuális cselekedetekre kötelezte táncosait, illetve durván bánt velük. Lizzo az Instagramon megtörte a csendet, és elmondta, ő hogyan áll a történtekhez.

Az amerikai popsztár szerint hamisak az ellene (három táncosa által) felhozott vádak, miszerint szexuálisan zaklatta őket, és ellenséges munkahelyi környezetet teremtett.

Az énekesnő az elmúlt napokat nehéznek és kiábrándítónak nevezte. Mint mondta, általában nem reagál a pletykákra és a hamis vádakra, de a napokban felreppenő hírek olyan hihetetlenek és felháborítók, hogy muszáj volt foglalkoznia velük.

Nemcsak zaklatási, hanem rasszista és vallási zaklatási vádakat is felhoztak ellene. A Los Angelesben kedden benyújtott kereset szerint Lizzo és tánccsapatának kapitánya a táncosnőkre erőltette, hogy azok szexshow-kon vegyenek részt, illetve többször is megszégyenítették őket.

Az énekesnő az Instagramon osztott meg egy bejegyzést, ott fejtette ki véleményét.

A munkamorálomat, az erkölcsömet és a tisztelettudásomat is megkérdőjelezték. A jellememet kritizálták. (...) Ezek a szenzációhajhász történetek olyan korábbi alkalmazottaktól származnak, akik már nyilvánosan elismerték, hogy a turnén tanúsított viselkedésük helytelen volt. Művészként mindig is nagyon szenvedélyes voltam azzal kapcsolatban, amit csinálok. Komolyan veszem a zenémet és a fellépéseimet, mert a nap végén a legjobbat akarom nyújtani; ami engem és a rajongóimat is képvisel. A szenvedéllyel együtt jár a kemény munka és a magas színvonal. Néha nehéz döntéseket kell hoznom, de soha nem áll szándékomban, hogy bárki kényelmetlenül érezze magát, vagy hogy úgy érezze, nem értékelik őt a csapat fontos tagjaként

– kezdte a posztot.

Nem azért vagyok itt, hogy áldozatnak tűnjek, de nem vagyok az a gazember, akinek az emberek és a média az elmúlt napokban feltüntetett. Nagyon nyitott vagyok a szexualitásommal és az önkifejezésemmel kapcsolatban, de nem fogadhatom el, és nem engedhetem meg, hogy az emberek ezt a nyitottságot arra használják fel, hogy olyannak állítsanak be, amilyen nem vagyok. Semmit sem veszek komolyabban, mint a tiszteletet, amit nőként megérdemlünk a világban. Tudom, milyen érzés, amikor nap mint nap megszégyenítik a testünket, és egyáltalán nem kritizálnék vagy küldenék el egy alkalmazottat a súlya miatt. Megbántottak, de nem hagyom, hogy a munkámat ez beárnyékolja. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki támogatott ebben a nehéz időszakban” – tette hozzá.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.