Meghalt Greguss Sándor

2023.08.11. 19:23
Korábban csontvelődaganatot állapítottak meg nála, abból azonban kigyógyult. Tavaly az izmok fokozatos sorvadásával járó betegséggel diagnosztizálták, ami végül legyőzte a szervezetét.

Meghalt Greguss Sándor író, költő, filmkészítő – számolt be a Magyar Szó

Greguss 1954-ben született Budapesten, írásai 16 éves korától jelentek meg Magyarországon. Tanulmányai elvégzése után egy időre matróznak állt, majd jókora kerülőkkel jutott el a természet-, portré- és dokumentumfilmek készítéséig.

Feleségével, dr. Fodor Rékával közösen hozták létre az Afréka Nemzetközi Humanitárius Alapítványt, hogy orvosi missziókat szervezzenek a fekete kontinensen. Az alapítványi munkában elsősorban a szervezői feladatokat és a segítő hátteret képviselte.

Az Infostart beszámolója szerint 2017 februárjában egy kivizsgálást követően az orvosa közölte vele, hogy csak néhány hete van hátra. A csontvelődaganatból végül felgyógyult, és tovább dolgozott, többek között részt vett az alapítvány ötödik nigériai misszióján.

Tavaly az izmok fokozatos sorvadásával járó betegséggel, amiotrófiás laterálszklerózissal (ALS) diagnosztizálták. A gyógyíthatatlan kór végül legyőzte a szervezetét.