Kezdődik a Debreceni Virágkarnevál

2023.08.11. 15:19
Az 57. Debreceni Virágkarnevál augusztus 14-én indul, és a 20-ai látványos nemzetközi és hazai művészeti csoportok által kísért virágkocsi-felvonulásban csúcsosodik ki.

Az  57. Debreceni Virágkarnevál alkalmából augusztus 14-től 20-ig szabadtéren, egészen pontosan a Kossuth téren ingyenes könnyűzenei nagykoncertek várják a látogatókat. Többek között a Boban Markovic Orcestar és Básits Branka, Szabó Balázs bandája, a Wellhello, a Follow the Flow és DJ Náksi is fellép. 

Az augusztus 14-én induló Nagyerdei Sörkert I Beer by Lake a kézműves sörkínálatot hozza el a keleti régióba olyan interaktív beszélgetésekkel és workshopokkal, amelyeket a BREW! Studio sörszakértői, Knap Gábor, a Beerporn-blog vezetője vagy éppen Winkler Róbert újságíró tart.

A Galiba Gyermekfesztivál több száz programmal várja ingyenesen a családokat a debreceni Vidámparkban. A BOTANICA vásár szintén workshopokkal és előadásokkal készül. A Debreceni Virágkarneválhoz kapcsolódóan évfordulósainkat is ünnepeljük: a Magyar Honvédség 175., a Kodály Filharmónia Debrecen 100., a Nagyerdei Kultúrpark 65., a Hortobágyi Nemzeti Park 50. évfordulója alkalmából programok és virágkocsik várják a közönséget.

Mindemellett számos egyéb komoly- és könnyű zenei koncert, táncbemutató, táncház, beszélgetés, virágos programok és installációk, megszámlálhatatlan esemény és látványosság várja a látogatókat augusztus 14–20. között Debrecenben.