A koncert kezdete előtt esett össze és halt meg a P. Mobil technikusa

2023.08.12. 20:27
A P. Mobil pénteki koncertjének kezdete előtt esett össze a zenekar technikusa. Goletz Géza negyven évet dolgozott együtt a P. Mobillal. A zenekar a történtek miatt lemondta az aznap esti koncertjét.

„A pénteki hartai koncertünk kezdése előtt Goletz Géza technikusunk az orgona mellett összeesett és meghalt. Ötvenpercnyi sikertelen újraélesztési kisérlet után halottnak nyilvánították – közölte a P. Mobil zenekar frontembere, Schuster Lóránt.

A zenekar a rendezőkkel közös egyetértésben lemondta a koncertet, míg a szombati hegymagasi koncertjüket már Goletz Géza emlékének ajánlva megtartották. Mint írta, Goletz negyven éven keresztül „teljes szívvel” dolgozott a zenekarral.

A Géza! Egy intézmény, egy EMBER, egy olyan ember, aki meghatározza és megtestesíti a Mobilosságot, aki egy igazodási pont. Figurája első pillanatban beég mindenkibe örökre, pedig csak önmagát adja, egyszerűen, határozottan, csendesen, nyíltan, egyenesen előre a szemedbe. A végtelenség a meghatározója, végtelen odaadás, végtelen tapasztalat, végtelen erő, végtelen hűség, végtelen kitartás, végtelen szeretet. Egy ilyen emberhez nem kapcsolódhat múlt idő, ő mindig itt van, mindig itt lesz a Mobilosokkal!

– írta a frontember.

Hozzátette, hogy „az Örökmozgó egyik lába most kitörött, és biceg, de a távolban feltűnik a Géza, kezében a megoldással, és máris ragasztja, csavarozza, szögeli, kalapálja és helyrehozza a gépet… becsüljétek meg őt, ott az égi zenekarban!”

A baon.hu-nak a történtekkel kapcsolatban nyilatkozott Szöllősi Rafael, a pénteki rendezvény főszervezője, a Hartáért Alapítvány elnöke, aki elmondta, hogy 21 óra körül már minden adott volt a koncert elkezdéséhez, amikor megkapta a hírt.

Mire odaértem, már az egészségügyi személyzet megkezdte a defibrillátoros újraélesztést. Egyéb beavatkozások is történtek, de sajnos hiába küzdöttek a 74 éves férfi életéért úgy 35-40 percig, ő a helyszínen elhunyt

– fogalmazott a főszervező.