Már 16 napja kórházban fekszik Körtvélyessy Zsolt

2023.08.15. 07:34
A Jászai Mari-díjas színész nemrégiben szívműtéten esett át, majd két nappal később újra kórházba került. Mint kiderült, egy bakteriális fertőzést kapott el, amelynek kezelése még mindig tart.

Körtvélyessy Zsolt július 27-én esett át szívműtétjén, két nappal később rosszul lett, és újra kórházba került. A Jászai Mari-díjas színész kezelése még jelenleg is folyik a Haller utcai kardiológián, azonban az orvosaitól azt az ígéretet kapta, hogy hamarosan hazamehet.

Ma voltam ultrahangos vizsgálaton, megállapították, hogy javult a helyzet, de a baktérium még mindig jelen van a szervezetemben. Azt mondta az orvosom, hogy jó darabig ez így is marad. Ma konzultáltak, hogy meg kell-e nyitni, mert felmerült, hogy ki kell pucolni a sebet, amiben egy betokozódás keletkezett a combhajlatomban. De szerencsére jó híreket kaptam, mert úgy tűnik, hogy az antibiotikumos kezelést folytatják

– mondta hétfőn a színész a Metropolnak.

Tizenhat nap után azonban már egyre inkább honvágya van, és alig várja, hogy elhagyhassa az intézményt. A lapnak elmondta, hogy a betegségével egy időben kezdődött volna az egy hónapos szünete, amit most kórházban tölt. Mint mondta, egy hétig ágyhoz volt kötve, azóta azonban már mozoghat, így mindennap tornászik és rengeteget sétál a kórház udvarán.

A színész arról is beszámolt, hogy a közeljövőben nagy feladatok várják, ugyanis közeleg az évadkezdés, és a jövő héten már kezdődnek a próbák. Hozzátette, hogy a párja mindennap finom ételeket visz neki.

Étvágyam változatlanul van. És ami a legfontosabb, hogy nincs fájdalmam. Egy szörnyű napom volt, amikor rettenetesen rosszul éreztem magam, a láztól olyan hidegrázást kaptam, amit még soha nem éltem meg. Háromnegyed óráig tartott, azt hittem, abba belehalok. Egyfolytában rázkódtam, állítólag ez a vérmérgezésnek a velejárója. Abban is reménykedem, hogy a sok antibiotikum nem terheli meg a szervezetemet

– fogalmazott Körtvélyessy Zsolt.