„Báthory falta a nőket, olyan volt, ahogyan a rocksztárokat képzeljük” – megjelent a Tündérkert előzetese

2023.08.21. 16:18
Ősszel indul a Báthory Gábor és Bethlen Gábor erdélyi fejedelmekről szóló, Tündérkert című történelmi kalandfilm a Duna Televízióban. A 2,15 milliárd forint állami támogatással készült film első trailere is megérkezett, amely már látható a Duna tévén is.

Ősszel indul a Duna Televízióban a Megafilm Service és a MTVA koprodukciójában készült, Tündérkert című történelmi kalandfilmsorozat, amelynek most megjelent az első előzetese – közölte a Megafilm.

A 2,1 milliárd forint állami támogatással készült sorozatot Madarász Isti rendezte, és szerepel benne többek között Bokor Barna, Katona Péter Dániel, Szamosi Zsófi, Balsai Móni, Kálloy Molnár Péter és Parti Nóra is. Most kijött a filmsorozat első hivatalos  trailere is. 

A Nemzeti Filmintézet még tavaly jelentette be, hogy Móricz Zsigmond Tündérkert című regényéből nyolcrészes történelmi thrillersorozat készül 2,149 milliárd forint támogatással. A történet Báthory Gábor és Bethlen Gábor erdélyi fejedelmekről szól. A Bethlen Gábort alakító Bokor Barnával tavaly nyáron készítettünk interjút. 

„Báthory falta a nőket, ebből a szempontból olyan volt, ahogyan a rocksztárokat képzeljük” – vélekedett az Index arútluK podcastjában a Báthory Gábort alakíró Katona Péter Dániel. De először nem ezért örült, amikor felmerült, hogy ő játszhatja el Báthoryt, hanem mert élete legjobb forgatókönyvét olvasta.