Budapesten ad koncertet James Blunt

2023.08.23. 16:29
Új lemezének koncertturnéján útba ejti a magyar fővárost is a 49 éves brit énekes. 2024. március ötödikén Budapesten az MVM Dome-ban lép fel Blunt, ahol bemutatja a közönségének régi slágerei mellett legújabb, októberben érkező Who We Used To Be című lemezét.

Nagy visszatérő hazánkban James Blunt, aki 2024-ben újra bizonyíthat Budapesten, ezúttal az egyik legújabb arénában, a friss, 2021-ben átadott MVM Dome-ban. Miután hazánkban tiszteletét teszi, az Egyesült Királyság felé veszti útját, ahol a világ egyik leghíresebb koncertcsarnokában, a Royal Albert Hallban fog duplázni – tekintve, hogy a nagyjából ötezer fő befogadására képes helyszín megtöltése nem jelent számára kihívást hazai pályán.

A crowd surfing nem gyerekjáték

A brit zenész március 5-én érkezik Magyarországra. Új lemezéről a Beside You című, frissen debütált számot valószínűleg hallhatja majd a közönség. A szervezők leírása szerint a dalhoz készült klipet – amely Blunt múltját dolgozza fel – Craig Bingham rendezte. Az énekes legutóbb 2019-ben adott ki albumot, amennyiben nem számítjuk 2021-es greatest hits lemezét.

A szervezők egy idézetet is kitettek az előadótól, amelyben az áll:

Nem találok szavakat arra, mennyire izgatott vagyok, hogy 2024-ben újra turnéra indulhatok. Hihetetlenül szórakoztató volt megírni és felvenni az új albumomat. Biztos vagyok benne, hogy néhány új dal mindenkit megmozdít majd. Alig várom a crowd surfinget – Budapesten is.

Egy nem rég vele készült interjúban a The Guardiannel arról is mesélt az énekes, hogy a koncertjein már szokássá vált crowd surf jelenség kezdetekben nem ment zökkenőmentesen: első alkalommal konkrétan a földbe csapódott. Másodjára sem járt nagyobb sikerrel, amikor egy biztonságira zuhant, aki azt hitte, megtámadták, ezért leteperte Bluntot. Harmadjára már majdnem jól ment minden, csak a színpadra nem tudott visszajutni. Kiabált a staffnak, hogy segítsenek neki, de kiderült, hogy a személy a színpadon, akit kérlelt, egy kamerás volt, és az egészet élőben közvetítette.

Arról is mesélt, hogy az emberek bár úgy ismerték meg, mint „az öltönyös férfi, aki elmorzsol egy könnycseppet”, valójában akkor érzi jól magát, amikor Ibizán bulizhat, éjszakai bárokban. Ennek ellenére az elmúlt években sokat változott, az apaság komolyabbá tette, most már képtelen önző lenni,

a gyermekei számára a legfontosabbak.

Az interjúban még szó esik a katonaságban eltöltött éveiről, kiemelten említve Koszovót. Beszél arról, hogy milyen volt folyamatosan költözni apja munkája miatt, szülei miként hagyták őt el, amikor hétéves volt, és csupán akkor tértek vissza, amikor már híressé vált. Elmondta, milyen volt bentlakásos iskolában eltölteni a gyerekkorát.

Arról is mesélt, hogy Carrie Fisher elvesztése élete egyik legnagyobb fájdalma volt. Vele volt a halálos ágyánál, az utolsó napokban. Sokáig nem tudta feldolgozni ezt a veszteséget, de végre megtalálta, hogy mit is mondhatna neki. Az erről írt dal az új lemezén is szerepel majd.