A magyar zenei élet emblematikus szereplői adnak koncertet Óbudán

2023.08.24. 21:34
Szeptemberben ismét megrendezi a Társaskör az Óbudai Hang-mű-helyt, immár harmadik alkalommal. Nyolc koncerttel készülnek a hónapban, a kínálatban a klasszikustól a jazzen át a kortárs zenéig merítenek. Fellép többek között ifj. Sárközy Lajos, a Budapest Ragtime Band és Szőke Nikolett, Sárik Péter és Falusi Mariann, Rost Andrea, Sümegi Eszter, Klukon Edit és Ránki Dezső, valamint Rolla János.

Az őszi szezon programsorozatát Nagy Judit gobelinművész kiállításával nyitják a Pincegalériában szeptember 5-én, a zenei programok sorát pedig a ZeneZug Fesztivál indítja a Budapesti Vonósok kamarazenekar szervezésében, 8-án. 16-án este a Budapest Ragtime Band ad koncertet Csodálatos Jazz címmel, vendégük a Junior Prima-díjas Szőke Nikoletta.

Szeptember 19-én a Sárik Péter Trió Fonogram-díjas sikersorozata, a Jazzkívánságműsor magyarul! is folytatódik. A koncerten a legnagyobb hazai slágerek jazzes feldolgozásai hallhatók Falusi Mariann, Sárik Péter, Fonay Tibor és Gálfi Attila előadásában – áll az Indexnek eljuttatott közleményben. 

Szeptemberben a hazai operaélet emblematikus szereplői is koncertet adnak. 23-án az est háziasszonya lesz Keszei Bori, vendégei Szinetár Miklós és Baranyi Ferenc, színpadon Iván Ildikó, Kertesi Ingrid, Rost Andrea, Sümegi Eszter, Clementis Tamás, Csák József, Gulyás Dénes, Kovácsházi István, a zongoránál Harazdy Miklós és Silló István.

Szeptember 27-én Lencsés Lajos és a Szigeti Quartet lemezbemutató koncertje, 29-én pedig Klukon Edit és Ránki Dezső négykezes zongoraestje várja a közönséget. A hónap irodalmi programjára a Nagy Lajos Társaság várja az érdeklődőket szeptember 25-én 17 órakor. Az ingyenes, kamaratermi délutánon olyan alkotók prózáiból, verseiből válogatnak, akik különféle polgári foglalkozást űznek – van köztük tanár, szerkesztő, riporter, festő, jogász, sőt orvos is.

Szeptember 15-én este hattól az ugyancsak civil szerveződésű Óbudai Fotóklub Egyesület kiállításmegnyitója lesz a Társaskörben. A Társaskör megnyitásának 35. évfordulóját október 1-jén, a zene világnapján ünneplik. A Jó kör jó helyen! – 35 éves az Óbudai Társaskör címet viselő gálakoncertet öt tematikus estével vezetik fel, a záróműsort a Társaskör rezidens együttese, az Anima Musicae Kamarazenekar adja egykori mentoruk, Rolla János vendégszereplésével.