Kihirdették a 2024-es STRAND Fesztivál időpontját

2023.08.28. 16:10
Vasárnap hajnalban véget ért a 11. Strand Fesztivál, ahol hetvenezer fesztiválozó búcsúztatta együtt a nyarat. A rajongóknak azonban nem kell szomorkodniuk, a szervezők ugyanis már most kihirdették a jövő évi dátumot.

Több napnyi tombolás után véget ért a Strand Fesztivál, ahol idén a hatalmas koncertkínálat mellett a cirkusz világa kapott főszerepet: a koncertek között a Fővárosi Nagycirkusz és Kiss V. Balázs bűvész világszámokat hoztak a színpadokra, míg a fesztivál területén a Karzat Színház és a Vándorvurstli, a Piros Orr Alapítvány bohócai, a Rippel Fivérek és számos zsonglőriskola várta a vendégeket.

A legnagyobb koncerteknek a MOL Nagyszínpad és a Foodora Nagyszínpadok adtak otthont, a csütörtöki telt házas napon előbbin lépett fel Azahriah, Krúbi, és Dzsúdló, pénteken pedig itt adott zseniális koncertet a Carson Coma, de a Halott Pénz, a zárónapon pedig a Bagossy Brothers Company és Majka is tiszteletüket tették.

A Strandon épült fel továbbá a Magyar Honvédség közreműködésével üzemelő 25 méter magas torony is, a STRAND Csúszda, ahonnan egy 200 méteres pályán csúszhattak végig a legbátrabbak a közönség feje felett. Mint arról az Index is beszámolt, az utolsó napon Marics Peti és Valkusz Milán is vállalkoztak a feladatra, és 10 szerencsés nyertessel együtt suhantak át a fesztivál két legnagyobb színpada előtt.

Mindezek mellett pedig az UNICEF programjához is csatlakozott a fesztivál: a Halott Pénz, T. Danny, a Bagossy Brothers Company, Columbo és Lil Frakk közreműködésével hívták fel a figyelmet az iskolai bántalmazás, azaz a bullying problémájára. 

A Strand Fesztivált 2024-ben augusztus 22–24-e között rendezik meg, a belépőjegyek értékesítését pedig már szeptemberben megkezdik.