Burgerfanatikusok gyűlnek össze a Békás-tó körül
További Kultúr cikkek
- Bemutatták Alec Baldwin westernfilmjét, amelynek forgatásán lelőtte az operatőrt
- Rácz-Gyuricza Dóra összegyűjtötte nyerő receptjeit
- 12 milliárd forintot ér a váratlanul előkerült műalkotás
- Ezek a tárlatok voltak idén a legjobbak
- Egy diáklány szexuális zaklatással vádolja a tanárát, pedig az csak segíteni akart neki
Évente egyszer, ezen a napon találkoznak a kézműves hamburgerek szerelmesei Debrecenben, a Békás-tó partján. A street food kioszkokat – Garage Burger, Grillakadémia, Magtár Étterem, Next Bistro, Vadaskert Vendéglő, Zuzmó BBQ –, több hazai kézműves sörfőzde – BAZ Beer, Fekete Péter Sörmanufaktúra, Hajdú Serház, Horizont, Hübris, MONYO, Tacet Brewery, Ugar Brewery – kíséri, továbbá a társszervező családi gazdaság, a Hortobágy Angus termékeit is megvásárolhatja a közönség, miközben a versenyeken is készülnek az ínycsiklandozó falatok.
Délután 15 órától az autentikus amerikai életérzéssel átitatott country és rockabilly zenekar, a Nyughatatlan látható és hallható a színpadon. Az esemény szakmai iránymutatásáért idén is Jancsa Jani gasztroblogger, a budapesti Bamba Marha Burger Bár kulináris vezetője, a Nagy Burgerkönyv szerzője felel, aki egyúttal a zsűri elnöke is.
Jancsa Janit, aki az ország legnagyobb követői bázissal rendelkező burgerfanatikus csoportjának házigazdája, szeptember 2-án a Szaft 'N Burgeren személyesen is lehet kérdezni a tapasztalatairól, fortélyairól, 16.15-től a színpadon tart élménysütést és bemutatót.
A meghirdetett versenyben a profi kategória győzteséhez kerül Az ország burgere cím, amelyet egészen a jövő évi versenyig őrizhet – nem véletlen, hogy itt a legnagyobb az érdeklődés. Emellett amatőr kategóriákban is megmérettethetik magukat a kihívások kedvelői: egyénileg, csapatversenyben és junior kategóriában is a szervezők biztosítják a Hortobágy Angus prémium pogácsáit a sütéshez.
A steaksütő tusa középpontjába ezúttal a márványozott Angus chuck eye steak kerül. A freestyle kategóriában egyéb hússal, hallal vagy éppen vegán összetevőkkel lehet kísérletezni.
A program
10:00 Megnyitó, kapunyitás és a verseny kezdete
10:50 Vándorkupa átadása a tavalyi győztestől
11:30 Beszélgetés az 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park igazgatójával, Medgyesi Gergellyel
12:30 Erre nem gondolnál – Bőrrokon kozmetikumok Angus faggyú felhasználásával (teszt)
13:00 Főzőshow: Grillakadémia, Angus chuck eye sütése és borajánlás
14:30 A jó hamburger húspogácsa titka
15:00 Nyughatatlan-koncert
16:15 Főzőshow: Jancsa Jani bemutatja - Pizzából burger? & A hónap burgere premier
17:45 Eredményhirdetés – Bemutatkozik az ország burgere
20:00 Kapuzárás